Virtualni arhiv Pakračkog lista

Siječanj 2024

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 64 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Domagoj Ajman
1119

UDRUGA DJECE BRANITELJA U Omanovcu obnovili bunar iz 1736. godine

Putem prema Daruvaru u mjestu Omanovac za oko vam može zapeti omalena tabla koja upućuje na izvor vode, a budući kako je na istoj logotip Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac - Lipik, obr pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
792

KUGLANJE Pobjede Slavonskog Banovca i obje ekipe Pakrac-Papuka

1. HKL sjever Belina-Novska – Pakrac-Papuk 2:6 Pakrac-Papuk je proteklog vikenda uspješno odradio gostovanje u Novskoj pobijedivši u 12. kolu Belinu 2:6. Drugo kolo zaredom najraspoloženiji u re pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
369

GRAD PAKRAC Sedam godina provedbe programa „Tri plus“

Grad Pakrac i ove godine nastavlja s provedbom programa koji obiteljima s troje i više maloljetne djece i redovnih studenata pruža određene financijske pogodnosti. Ove godine na poziv za ostvarivanj pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
1892

GOSPODARSKA ZONA „PAKRAC 1“ Radovi pri kraju, poduzetnici rade punom parom

  Gradonačelnica Anamarija Blažević sa stručnim je suradnicima prošli tjedan obišla Gospodarsku zonu „Pakrac 1“ u kojoj su trenutačno u završnoj fazi infrastrukturni radovi na izgradnji vodoopsk pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
2115

SVETOSAVSKA AKADEMIJA Proslava pravoslavnog blagdana u društvu gostiju iz Republike Srpske

Srpska pravoslavna crkva, Eparhija pakračko–slavonska, Parohija pakračka, Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca, Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Lipika i SKD „Prosvjeta“, pododb pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
786

3. MEMORIJAL SINIŠA KARAČIĆ Osijek pobjednik u okršaju sjajnih ekipa

Proteklog vikenda u pakračkoj dvorani odigran je 3. Memorijalni turnir u čast legendarnom pakračkom rukometašu i sportskom entuzijasti Siniši Karačiću - Sikiju, a osvojili su ga rukometaši Osijeka s pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1365

HAJDUK KRENUO S PRIPREMAMA Na prozivci 18 igrača, priključenje nove omladine

Gotovo svi igrači seniorskog pogona pod palicom trenera Dubravka Ljevakovića - Dude danas su odradili inicijalni trening pripremnog ciklusa proljetne polusezone. Uz lijepo vrijeme koje ih je posluži pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
1149

NOĆ MUZEJA 2024. Manifestacija u znaku obitelji Janković

Manifestacija Noć muzeja u  Pakracu još jednom se pokazala uspješnim kulturnim i zabavnim  događajem kada brojni Pakračani dupkom napune Muzej grada Pakraca i Muzej vojne i ratne povijesti pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
3061

NOVOSTI NA PAKRAČKIM CESTAMA Polaganje vozačkog ispita i taxi služba

Od 13. studenog prošle godine Grad Pakrac je ponovno nakon 1990. godine dobio status ispitnog mjesta za polaganje vozačkog ispita AM, A1 i B kategorije, o čemu se godinama unazad razgovaralo i pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
468

NAJAVA KUGLANJA Domaće utakmice Sl. Banovca i Pakrac-Papuka II

Foto: KK Slavonski Banovac Pakrac-Papuk će nakon sjajne 8:0 pobjede nad požeškim Novim nadama sljedeće kolo 1. HKL sjever s drugog mjesta gostovati 27. siječnja u Novskoj protiv Beline-Novska.  pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1277

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi, 619. broj „Pakračkog lista“ u kojem pišemo: Nove odluke Pri kraju je još jedan siječanj, za neke najdepresivniji i najduži mjesec u godini. Ludilo oko No pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
564

KUGLANJE Pakrac-Papuk izdominirao s 8:0 Nove nade

1. HKL sjever Pakrac-Papuk je polusezonu završio na odličnom drugom mjestu, a u nastavku sezone su 20. siječnja u Gradskoj kuglani Pakrac ispratili Nove nade maksimalnom pobjedom 8:0 te tako ozbil pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
750

SVJETSKI DAN MIMOZA Cjepivo protiv HPV-a pomaže u sprječavanju raka vrata maternice

Palijativni tim LiPa danas je u ulici Hrvatskih velikana povodom 17. svjetskog dana mimoza obilježio nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. Učenici 5. razreda medicinskog usmjerenja tom s pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1005

3. MEMORIJALNI TURNIR Rukometni festival za Sinišu Karačića - Sikija

U pakračkoj dvorani 27. siječnja će biti odigran 3. memorijalni turnir u čast legendarnom pakračkom rukometašu i sportskom entuzijasti Siniši Karačiću - Sikiju, a nastupit će renomirane i kvalitetne pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
827

DVD PAKRAC U tijeku obnova Vatrogasnog doma

Jučer je gradonačelnica Anamarija Blažević sa suradnicima obišla DVD Pakrac gdje se trenutačno provode sveobuhvatni radovi rekonstrukcije i opremanja objekta Vatrogasnog doma. Ugovor o obnovi DVD-a pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1366

TWIRLING KLUB LIPIK-PAKRAC Na Državnom prvenstvu se okitile s odličnih 9 medalja

Twirling klub Lipik-Pakrac ostvario je vrlo zapažene rezultate na Državnom prvenstvu u twirlingu koje se 20. siječnja održalo u KK Cibona sportskom centru u Zagrebu. Klub koji djeluje tek godinu dan pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1241

GRAD PAKRAC Dodijeljena sredstva udrugama koje se financiraju po posebnim propisima

U gradskoj vijećnici su danas potpisani Ugovori o izravnoj dodjeli financijskih sredstava udrugama koje se financiraju po posebnim propisima, a to su HGSS Stanica Požega, Gradsko društvo Crvenog kri pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
754

KUNA KUP U VELJAČI 58 ekipa natjecat će se u pakračkoj dvorani

Tradicionalni „Kuna kup“ u organizaciji Nogometnog kluba „Hajduk“ Pakrac te pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice Grada Pakraca bit će odigran u prva dva vikenda veljače (subota i pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
527

NOĆ MUZEJA 2024. Petak u znaku muzeja

Muzej grada Pakraca i Muzej vojne i ratne povijesti u petak 26. siječnja obilježit će 19. nacionalnu Noć muzeja. Ovogodišnju Noć muzeja u gradskom muzeju tematski će obilježiti obitelj Jankovića Da pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1551

ZIMSKA 3x3 LIGA PAKRAC High 5 bez ijednog poraza do naslova

Prvo izdanje Zimske 3x3 lige Pakrac organizirane od Sportske zajednice u suradnji s mladim Nagy Lovrom suvereno je osvojila ekipa High 5 upisavši pobjede u svim utakmicama, a zaokružila je priču na pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1253

31. PUT BIRAMO SPORTAŠA GRADA Odlučuju svi sportski klubovi

Po 31. put Pakrački list pokreće izbor sportaša godine Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednjih devet godina partner je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati novčanu nagradu pročitaj..

Kultura
Pakrački list
1018

POVIJESNA CRTICA GRADSKOG MUZEJA Idejna rekonstrukcija južnog fortifikacijskog kompleksa na utvrdi Stari grad Pakrac

Piše: Krešimir Vacek  U arheološkim istraživanjima 2022. i 2023. godine po prvi puta je otvoren južni dio arheološke sonde, odnosno prostor južno od kasnogotičke crkve i sjeverno od najjužnije pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
861

IZBORNA SKUPŠTINA DRUŠTVA MAĐARA PAKRAC Josipu Fa još jedan mandat

Dosadašnji predsjednik Josip Fa ponovno je jednoglasno izabran za predsjednika Društva Mađara Pakrac za iduće četiri godine na izbornoj skupštini što je sinoć održana u vijećnici kurije Janković. Uz pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
602

KUGLANJE Pakrac-Papuk prošao u četvrtfinale Kupa regije istok

Dva naša kuglačka predstavnika, Pakrac-Papuk i Slavonski Banovac, ubilježili su nastupe u Kupu regije istok - Požega. Najprije je u utakmici za plasman u osminu finala Slavonski Banovac poražen od H pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
481

KAMPANJA „MANJE ORUŽJA-MANJE TRAGEDIJA“ U 2023. predana zavidna količina oružja

Tijekom 2023. godine na području Policijske uprave požeško-slavonske građani su dragovoljno predali ukupno 366 rasprskavajućih  minsko-eksplozivnih sredstava (41 ručnu bombu i 14 mina), 88 koma pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1264

PUNIONICA ELEKTRIČNIH VOZILA Započela naplata usluge

Prije tjedan dana, 12. siječnja započela je naplata usluge punionice za električna vozila koja se nalazi na parkiralištu između stare Gimnazije i Hotela Pakrac. Odlučilo je tako gradsko vijeće na sv pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
1158

HGSS Prezentacija preventivnih i sigurnosnih mjera u slučaju potresa

  U prostorijama Gradske vijećnice u kompleksu kurije Janković članovi pakračke ispostave Hrvatske gorske službe spašavanja su zaposlenicima Dječjeg vrtića Maslačak i ostalim prisutnima 16. sije pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
3259

NOVI FRIZERSKI SALON U GRADU Ljepše je raditi za sebe nego za drugoga

U lokalu smještenom u Ulici kralja Tomislava 8a u Pakracu odnedavno djeluje novi frizerski salon „Replay MŽ“ u vlasništvu mlade poduzetnice Magdalene Žunčić iz Kukunjevca, s trenutnom adresom u Sira pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
4582

IZ POLICIJSKOG IZVJEŠĆA Lipičanka počistila račun Pakračaninu

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja s Lipika kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, on je u razd pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1705

DRUŠTVO PRIJATELJA SPLITSKOG HAJDUKA Udruga iznova oživljena

Lokalni simpatizeri splitskog Hajduka na čelu s Matijom Brinjakom, osnivačem nove i prvotne Udruge odlučili su nakon osam godina ponovno pokrenuti rad udruge navijača navedenog kluba. U svojim aktiv pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 64