DVD obnova naslovna

Jučer je gradonačelnica Anamarija Blažević sa suradnicima obišla DVD Pakrac gdje se trenutačno provode sveobuhvatni radovi rekonstrukcije i opremanja objekta Vatrogasnog doma. Ugovor o obnovi DVD-a potpisan je 22. ožujka 2022. godine s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a procijenjeni iznos potpore iznosio je 570 tisuća eura.

Nakon provedene javne nabave za radove i opremanje, potpisan je Ugovor s izvođačem radova Tami projekt d.o.o. u ukupnom iznosu od 557 tisuća eura. Opremanje je ugovoreno s tvrtkom Novi Ambijent d.o.o. u iznosu od 44 tisuće eura, dok će stručni nadzor izvršiti tvrtka Daing d.o.o. za 4,5 tisuće eura, doznajemo od Denisa Relote, višeg stručnog suradnika za gospodarstvo i EU fondove u Lokalnoj razvojnoj agenciji Grada Pakraca "PAK-RA".

Radovi su započeli 13. lipnja 2023. godine, a nakon provedene nabave, ukupan iznos projekta utvrđen je u vrijednosti od 620 tisuća eura, što uključuje i izradu projektne dokumentacije u iznosu od 14,7 tisuća eura.

DVD obnova

Trenutačno je od radova u potpunosti odrađena demontaža, kao i betonsko armirački radovi, dovršeni su vodovi i čitava hidrantska mreža. Na prvom katu provedena je struja, izvršena je završna obrada zidova i postavljena je PVC stolarija. Kotlovnica je montirana i očekuje se kako će ovaj tjedan biti puštena u pogon, a ovaj tjedan postavljaju se i garažna vrata.

Rok za završetak radova je lipanj ove godine.