ugovori pp

U gradskoj vijećnici su danas potpisani Ugovori o izravnoj dodjeli financijskih sredstava udrugama koje se financiraju po posebnim propisima, a to su HGSS Stanica Požega, Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac, Vatrogasna zajednica Pakrac-Lipik i Sportska zajednica Grada Pakraca. Kako je navela gradonačelnica Anamarija Blažević, sredstva za financiranje tih udruga se ne raspodjeljuju na temelju javnih natječaja, već se ona izravno dodjeljuju iz gradskog proračuna.

„Radi se o udrugama koje imaju isključivu nadležnost u području djelovanja ili je jedina organizacija operativno sposobna raditi na području djelovanja na kojem se provode financirane aktivnosti kao što je HGSS sukladno Zakonu o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja te o udrugama koje su temeljem zakona izrijekom navedene kao provoditelji određenih aktivnosti i povjerena im je javna ovlast za obavljanje pojedinih aktivnosti na temelju Zakona o vatrogastvu, Zakona o Hrvatskom crvenom križu ili Zakona o sportu“, pojasnila je gradonačelnica. Sukladno tome, u proračunu za 2024. godinu su osigurana sredstva za redovnu djelatnost i aktivnosti tih udruga u sljedećem iznosu: HGSS Stanica Požega 1.593 eura, GDCK Pakrac 15.500 eura, VZ Pakrac-Lipik 40.000 eura i SZ Grada Pakraca 107.000 eura.

ugovori pp miler kiš

Osim izravne dodjele sredstava, Grad je objavio javni poziv za jednokratnu dodjelu financijskih sredstava događajima i manifestacijama od interesa za Grad Pakrac i institucionalnu podršku udrugama koji će biti otvoren cijelu 2024. godinu odnosno do iskorištenja sredstava od predviđenih 20.000 eura.

Gradonačelnica je naglasila kako Grad velike napore ulaže u sport jer su primijetili da je znatan postotak djece, i do 70 posto, na području Grada obuhvaćeno nekim od sportova, što je od izuzetne važnosti u današnje vrijeme digitalizacije i tehnologije. „Imamo puno sportskih, ali i drugih udruga i svako dijete može odabrati nešto u čemu će se pronaći, a to je jedna velika vrijednost našem gradu i našoj zajednici“, istaknula je gradonačelnica i zahvalila svim udrugama i njihovim članovima koji na taj način oživljavaju društveni život grada.

ugovori pp turković lopar