ZGRADA POLICIJE Medium

Tijekom 2023. godine na području Policijske uprave požeško-slavonske građani su dragovoljno predali ukupno 366 rasprskavajućih  minsko-eksplozivnih sredstava (41 ručnu bombu i 14 mina), 88 komada različitog oružja (61 automatsko, 16 pušaka i 11 pištolja), 11577 komada streljiva i 2,705 kilograma eksploziva, izvijestio je iz PU Siniša Jelić, policijski službenik za odnose s javnošću.

Dragovoljna predaja oružja je nastavljena i u ovoj godini, pa je tako jučer na području Pakraca anonimni građanin policijskim službenicima dragovoljno predao pušku s pripadajućim spremnikom. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Iz Policijske uprave zahvaljuju savjesnim građanima koji i dalje dragovoljno predaju oružje i streljivo te napominju da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

„Također je važno da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, a koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja“, kaže se u jutrošnjem priopćenju iz Policijske uprave.