poduzetnička zona

Gradonačelnica Anamarija Blažević sa stručnim je suradnicima prošli tjedan obišla Gospodarsku zonu „Pakrac 1“ u kojoj su trenutačno u završnoj fazi infrastrukturni radovi na izgradnji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže. Zbog velikog interesa poduzetnika, u tijeku je parcelizacija preostalog slobodnog zemljišta u zoni koja bi tako uskoro mogla zaživjeti u punom kapacitetu.

Radi se o rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže ukupne duljine 970 metara, zatim sanitarne kanalizacije u duljini od 750 metara te oborinske kanalizacije u duljini od 630 metara. Izvođač radova je Vodoprivreda Nova Gradiška d.d., a rok završetka 6. travnja ove godine. Za stručni nadzor radova zadužena je tvrtka EKO-MLAZ.DM d.o.o. iz Novske, za čije je usluge izdvojeno 20 tisuća eura.

„Dobili smo sredstva iz projekta Slavonija, Baranja i Srijem u iznosu od 460 tisuća eura, dok je ukupna vrijednost ugovora 580 tisuća eura. Radovi su pri samom kraju, a s obzirom na današnje stanje u građevinskom sektoru, investitor je dao pozitivnu ocjenu izvođaču koji je gotovo dovršio radove pet mjeseci prije ugovorenog roka“, rekla je gradonačelnica.

„Prošle godine dobili smo i trafostanicu, tako da su svi komunalni preduvjeti vezani uz infrastrukturu za poduzetnike s naše strane osigurani. Treba spomenuti i prometnicu koja prolazi kroz zonu i koja je također obnovljena iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja, kao prvi infrastrukturni potez nakon kupnje ovog zemljišta“, dodala je gradonačelnica, istaknuvši kako je zadovoljna dinamikom popunjavanja prve pakračke gospodarske zone.

poduzetnička zona medved

„Investitori su zemljišta kupili na natječaju, dio ih već radi punom parom, a kod dijela još ima prostora za napredovanje. Zona je perspektivna i ima svijetlu budućnost, a spomenutom parcelizacijom i odrađenim radovima zonu smo završili i sada se polako okrećemo uređenju zone Pakrac 5, na koju prebacujemo fokus budućih djelovanja“, zaključila je gradonačelnica.

Vladimir Gazić, direktor Poduzetničkog centar Pakrac te voditelj poduzetničkog inkubatora potvrdio nam je kako se broj zaposlenih u zoni Pakrac 1 kreće između 400 i 500 ljudi, što je za pakračke uvjete svakako respektabilan broj.