hajduk pripreme naslovna

Gotovo svi igrači seniorskog pogona pod palicom trenera Dubravka Ljevakovića - Dude danas su odradili inicijalni trening pripremnog ciklusa proljetne polusezone. Uz lijepo vrijeme koje ih je poslužilo, nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Vladimira Gazića i trenera Dude, odradili su lagani trening kao uvertiru u niz zadataka i utakmica kroz koje će pokušati stvoriti dobitnu formulu za obranu titule jesenskog prvaka 4. MŽNL SB-PŽ.

Od transfer informacija, Zelenima će se priključiti 16-godišnji kadet Hajduka Sven Andričić i Marko Pendeš iz Požege, 190 centimetara visoki 17-godišnji branič koji je bio spriječen odazvati se na prvi trening priprema, dok je upitna situacija oko dva jesenska inozemna pojačanja - Mohamadua Cassame i Julien Katie Brandona kojima će sudbina biti poznata u sljedeća dva tjedna nakon obavljenih razgovora s predsjednikom kluba. Isto tako, u najavi su i još dva egzotična pojačanja iz Gvineje koji će se priključiti klubu ukoliko im do sredine veljače bude odobren zahtjev za vizu.

„Cilj je nastaviti igrati kao i dosad, bit će jako teško zadržati prvo mjesto budući da su se konkurenti ozbiljno pojačali, no borit ćemo se. Danas sam jedva čekao da počnemo trenirati, atmosfera je odlična, seniori dugo vremena nisu imali ovakav odaziv na treninge, tko ne može popodne, odradimo ujutro trening i dok nas sve takva volja drži, ne bojim se nikoga. Prisjetite se kakva su očekivanja i ciljevi bili prije sezone, opstanak u ligi, dok sad svi očekuju naslov prvaka, a isto tako očekujem ga i ja jer znam s kakvim igračima raspolažem, pogotovo što sam većinu njih upoznao u mlađim kategorijama“, izjavio je Dudo.

dudo pripreme

Prozivku je posjetio i Darko Kelemen, veliki nogometni zaljubljenik i trener Škole nogometa Li-Pa budući da je nekolicina njegovih igrača priključena seniorima, a posebno ga je veselila prisutnost petorice mladića koji nisu bili obavezni doći na današnji seniorski trening, što samo dokazuje kolika je volja i ljubav prema nogometu i dalje prisutna u najboljem pakračkom nogometnom klubu, iako smo u zadnje vrijeme dojma kako je općenito sve manje omladine koja je zagrižena za najvažniju sporednu stvar na svijetu. „Mi još imamo odigrati dvoranski turnir u Pleternici, a ovaj novi dečko Pendeš će ujedno moći pomoći i našoj kadetskoj ekipi u obrani jesenskog naslova isto kao i seniorskoj. No, najveće zadovoljstvo je vidjeti momčad seniora satkanu od gotovo 100 posto igrača iz nogometne škole Hajduka“, rekao je. I stvarno, izuzev mladog Pendeša, dva inozemna pojačanja koji možda i neće više braniti boje pakračkog kluba i Adriana Baškiere koji je ponikao u NK Lipiku, današnji prvoplasirani Hajduk leti na krilima vizije i rada svih trenera Hajdukove škole nogometa.

DSC08298 Medium

Trenerova križaljka prijateljskih utakmica započet će u subotu 3. veljače kada će na pakračkom stadionu u 14.30 sati snage odmjeriti s trećeligašem Svačićem iz Slatinika, 11. veljače udomaćit će također trećeligaša Slavoniju koja pripreme odrađuje na našem Omanovcu. Nakon toga slijedi gostovanje u garešničkom Brestovcu 17. veljače, a 24. (još nije poznato gdje) će zaključiti prijateljske utakmice sa Siračem. Još jedna stvar koja je zasad nepoznanica je kup utakmica koja je trebala biti odigrana vikend prije prvenstva, trenutno u klubu ne znaju hoće li se odigrati, ali Dudo ima plan B i u slučaju neodigravanja kupa - prijateljska utakmica s Dobrovcom kako igrači ne bi tjedan prije prvenstva ostali zakinuti za odigravanje utakmice. Nastavak lova na titulu prvaka Hajduku je zakazan 10. ožujka kada će u pohod na pobjedu u Slobodnicu koja je skupila 20 bodova manje.

FOTOGALERIJA