Slika državno prvenstvo 20.01. 1 Medium naslovna

Twirling klub Lipik-Pakrac ostvario je vrlo zapažene rezultate na Državnom prvenstvu u twirlingu koje se 20. siječnja održalo u KK Cibona sportskom centru u Zagrebu. Klub koji djeluje tek godinu dana, iznenadio je i oduševio publiku osvojivši čak sedam zlatnih te po jednu srebrnu i brončanu medalju u osam solo kategorija i jednoj duo kategoriji. 

Nikolina Gunjević, predsjednica Twirling kluba Lipik-Pakrac, izjavila je kako je iznimno ponosna na postignute uspjehe na državnoj razini. „Sve djevojke u klubu predano vježbaju i ovaj uspjeh je rezultat njihovog velikog truda. To je dokaz da kvalitetan rad, entuzijazam i zajedništvo mogu donijeti izvanredne rezultate, čak i u relativno kratkom vremenu.“

Nakon uspješnog nastupa na Državnom prvenstvu, klub je stekao pravo nastupa na Europskom kupu u Poreču, koji će se održati u srpnju 2024. godine, isto kao i plasman na Europsko prvenstvo u Eindhovenu u ožujku te na Svjetsko twirling prvenstvo u kolovozu ove godine u Švedskoj, no upitno je hoće li zbog financijskih mogućnosti kluba uspjeti nastupiti na svim navedenim prvenstvima.

Slika državno prvenstvo 20.01. 2 Medium tekst

Potpredsjednica kluba Jelena Pečanić istaknula je važnost podrške zajednice te izrazila zahvalnost roditeljima, sponzorima i svima koji su doprinijeli dosadašnjim uspjesima. „Već sljedeći dan nakon natjecanja naš klub je sudjelovao i na cjelodnevnom twirling seminaru u Sesvetama kojeg je organizirao Hrvatski twirling savez. Naše članice imale su priliku unaprijediti svoje znanje i vještine uz pomoć najboljih twirlingaša Hrvatske. Iako smo Klub osnovali prije samo godinu dana, trudimo se biti prisutni na svim twirling događanjima u Hrvatskoj i šire kako bismo stekli što više iskustva i znanja, te u konačnici bili što uspješniji u postizanju svojih ciljeva.“

Daljnji rad i uspjehe Kluba kao i termine upisa novih članova možete pratiti na njihovim službenim stranicama na društvenim mrežama ili poslati upite na službeni mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Slika twirling seminar 21.01. 2 Medium

Fotografije: Twirling klub Lipik-Pakrac