sportaš pakraca 2022

Po 31. put Pakrački list pokreće izbor sportaša godine Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednjih devet godina partner je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati novčanu nagradu, a List prigodno sportsko priznanje. Osim najboljeg sportaša, proglasit ćemo kao i uvijek od 2017. godine i najboljeg mladog sportaša (ove godine rođenog poslije 1. siječnja 2006. godine) te sportskog djelatnika volontera.

Način kandidiranja kao i samo glasovanje između kandidata ostaje isto kao što je ustanovljeno 2018. godine: svaki klub član Sportske zajednice Pakraca do 12. veljače može poslati elektronskim putem, klasičnom poštom ili osobno u uredništvo Lista (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili Sportsku zajednicu (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) prijedlog za svog ili tuđeg člana (stanovnik Pakraca ili registrirani igrač nekog od pakračkih sportskih klubova) te kratko obrazloženje rezultata i druge sportske aktivnosti i iskazane kvalitete u 2023. godini za sve tri kategorije (sportaš, mladi sportaš, sportski djelatnik). Od pristiglih kandidatura napravit ćemo glasački listić i mailom poslati u sve klubove članice Sportske zajednice da ga popune i vrate do 4. ožujka na način da onom kandidatu koga smatraju najboljim dodjele pet bodova, drugom tri, a trećem bod.

Tehnička komisija sastavljena od novinara Lista i Jasmina Ramića, tajnika Sportske zajednice, će prebrojati glasove, a proglašenje i uručivanje će biti obavljeno u ožujku u sklopu svečanosti u povodu Dana Grada.

U 30. izboru Pakračkog lista i Sportske zajednice Grada Pakraca najboljom sportašicom Grada Pakraca u 2022. godini proglašena je maratonka Sendi Štrbac, Niko Kalvi za najboljeg mladog sportaša grada, a titulu najboljeg sportskog djelatnika te godine ponio je rukometni djelatnik Dean Nagy.

Lanjski laureati izabrani su među ukupno 16 predloženih kandidata u tri navedene kategorije, a prema glasovima 20 klubova članova Sportske zajednice.

Nagrađeni pojedinci od 2017. godine od kada se izbor obavlja na ovaj način:

NAJBOLJI SPORTAŠ
2017. Zvjezdana Drašner, SK „Kuna“ - streličarstvo
2018. Ivan Macura, RK „Lipa“ - rukomet
2019. Josip Tessari, MK „Pakrac-Lipik“ - motocross
2020. Alen Grafina, NK „Hajduk“ Pakrac - nogomet
2021. Matko Škondro, KK Pakrac-Papuk - kuglanje
2022. Sendi Štrbac, Ultramaraton klub „Mazator“ - trčanje

NAJBOLJI MLADI SPORTAŠ
2017. Patrik Amić, SK „Kuna“ - streličarstvo
2018. Nikša Grubišić, NK „Hajduk“ - nogomet
2019. Stefan Lenče, MK „Pakrac-Lipik“ - motocross
2020. Jan Štampf, KK „Slavonski banovac“ - kuglanje
2021. Matko Škondro, KK Pakrac-Papuk - kuglanje
2022. Niko Kalvi, KK Pakrac-Papuk - kuglanje

NAJBOLJI SPORTSKI DJELATNIK
2017. Sadmir Delihodžić - kuglanje, nogomet
2018. Siniša Karačić - rukomet, kuglanje, ribolov
2019. Vladimir Tessari - motocross, biciklizam
2020. Mario Lopar - rukomet
2021. Dino Galijaš - tenis
2022. Dean Nagy - rukomet