tri plus

Grad Pakrac i ove godine nastavlja s provedbom programa koji obiteljima s troje i više maloljetne djece i redovnih studenata pruža određene financijske pogodnosti. Ove godine na poziv za ostvarivanje prava na pomoć koja su predviđena ovim programom odazvala se 101 višečlana obitelj s područja Grada Pakraca. One obitelji koje su prošle godine ispunjavale propisane uvjete imale su rok do 15. siječnja za potpisivanje izjave o nepromijenjenim okolnostima, odnosno promjenama koje ne utječu bitno na ostvarivanje prava.

Programom su višečlanim obiteljima osigurana sljedeća prava: isplaćivanje 30 eura mjesečno (odnosno 360 eura godišnje) na ime sufinanciranja režijskih troškova obitelji. Osim toga, onim obiteljima koje imaju djecu vrtićke dobi osigurano je smanjenje roditeljske participacije u cijeni pohađanja redovnog programa vrtića, tako da ona umjesto standardnih 80 za njih iznosi 40 eura mjesečno. Svim obiteljima Grad je omogućio i potpuno oslobađanje od plaćanja komunalne naknade za kuću ili stan na prijavljenoj adresi stanovanja, a redovnim i redovitim studentima osigurano je podmirivanje troškova 10 povratnih karti godišnje za putovanja javnim prijevozom.

U 101 obitelji koje su dosad stekle prava u 2024. godini, ukupno je obuhvaćeno 332 djece. Od spomenutog broja, 81 su obitelji s troje djece, 14 s četvero, dok po tri obitelji obuhvaćaju petero, odnosno šestero djece. Iz Grada pozivaju sve nove obitelji koje do 30. studenoga tekuće godine ispune uvjete uslijed rođenja trećeg djeteta da se tijekom upisa novorođenčeta jave radi uključivanja u program „Tri plus“.