dph naslovna

Lokalni simpatizeri splitskog Hajduka na čelu s Matijom Brinjakom, osnivačem nove i prvotne Udruge odlučili su nakon osam godina ponovno pokrenuti rad udruge navijača navedenog kluba. U svojim aktivnostima Pakračani i Lipičani su okupljali navijače Bilih te zajedničkim akcijama i putovanjima na utakmice u Split predstavljali naša dva grada, a rad udruge Društvo prijatelja Hajduka Split Pakrac - Lipik odsad će funkcionirati pod nazivom DPH Pakrac, budući da po je novom u nazivu dozvoljeno imati samo ime jednog grada. Uz Pakračane i Lipičane, u istim planovima, ciljevima, promociji gradova i masovnosti članova udruge pomoći će im i Daruvarčani.

U petak 19. siječnja organiziraju akciju učlanjenja u pakračkoj sportskoj dvorani (predvorje) s početkom od 17 sati. Cijena članarina za maloljetne i starije od 65 godina je 10, a za punoljetne 20 eura. Štand za učlanjenje bit će aktivan do 21.30, a simbolično (godina osnutka splitskog Hajduka) u 19.11 sati započet će organizirana bakljada. Nakon toga uslijedit će podjela besplatnog paprikaša, dok će od 20 sati okupljene zabavljati bend Duo Forte. Organizator ovim putem prvotno poziva sve navijače Hajduka da dođu u bijelim majicama, dresovima, sa šalovima i zastavama, a pozvani su također i svi ostali koji su željni zabave dalmatinskog štiha.

„Razmišljao sam dugo o ponovnom pokretanju udruge jer za to treba imati vremena i volje, a smatram da to ujedno nije ni mala obaveza. Prije same odluke porazgovarao sam s par prijatelja o daljnjim koracima, Hajduk je veliki klub, promoviraš ga u najboljem svjetlu i prema njemu se ponašaš kao prema poslodavcu. Uspjeli smo naći i dečke iz Daruvara kako bismo proširili Udrugu, zahvaljujem im na tome i drago mi je da su se priključili. Prije same osnivačke skupštine koju planiramo u ožujku ili travnju, odlučili smo organizirati akciju učlanjenja da vidimo koliki bi bio interes i ima li smisla ponovno pokretati udrugu, a okupljanjem ljudi uz večernju zabavu želimo samim time nešto napraviti i za Grad Pakrac. Zadali smo si cilj od 50 članova na akciji učlanjenja, što vjerujem da će debelo premašiti taj broj. Organizirano učlanjenje ide preko udruge Naš Hajduk gdje će članovi koji se učlane taj dan, nositi iskaznice pod imenom iste udruge za 2024. godinu, a automatizmom će 2025. biti prebačeni (ukoliko plate članarinu) u novoosnovani DPH Pakrac“, izjavio je Brinjak.

dph tekst

Fotografije: privatni album