Virtualni arhiv Pakračkog lista

Rujan 2023

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 72 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Silvia Feltrin
1795

32. GODIŠNJICA EVAKUACIJE PSIHIJATRIJE Slavimo herojstvo, čovječnost, etiku…

Prisjećanjem na potresne trenutke evakuacije u kojoj je oko 260 pacijenata s Odjela pakračke psihijatrije u najhumanijoj akciji Domovinskog rata spašeno i sprovedeno na sigurno, u petak 29. rujna je pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
973

55 GODINA RADA Udruga invalida rada Pakrac - Lipik

  U prostorijama gradske vijećnice u kuriji Janković Udruga invalida rada Pakrac-Lipik jučer je održala svečanu Skupštinu povodom 55 godina rada te organizirala 12. susret osoba s invaliditetom pročitaj..

Vijesti
1028

EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN Promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja

Jučer je u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac održan Europski školski sportski dan, kojeg obilježavaju svake godine unazad sedam godina različitim igrama i sportskim aktivnostima, a ove godine bila pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1104

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi 615. broj „Pakračkog lista“ u kojem pišemo: JESEN NA ČEKANJU Prije nekoliko dana i kalendarski je završilo ljeto, što se ne bi moglo reći po trenutnim met pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
654

KUP HRVATSKE Poraz "Pakraca" u prvom kolu

Pakrački rukometaši su u srijedu porazom 21:34 završili svoje utakmice Kupa Hrvatske za ovu sezonu, u Gradskoj dvorani Pakrac bolja je bila ekipa Nove Gradiške BD Gruppe Austria. Da to neće biti nj pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
571

(PROMO) PROJEKT KREIRANJE NOVIH TURISTIČKIH PROIZVODA Predstavljena jela Halštatske kuhinje

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije kroz projekt Kreiranje novih turističkih proizvoda u sklopu razvoja brenda „Doživi kulturu“ prezentirala je u krčmi Stari fenjeri u Turniću pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
727

NAJAVA NOGOMETNOG VIKENDA Domaćini Hajduk, Badljevina, Prekopakra i Dobrovac

4. MŽNL SB-PŽ  Hajduk Pakrac nalazi se na trećem mjestu s dva boda zaostatka nad prvoplasiranim Slavoncem iz Nove Kapele, a sutra 30. rujna će u 15.45 sati u 7. kolu ugostiti Mladost iz Sibinj pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
924

RADOVI NA IZGRADNJI VODOPROPUSTA 40 dana onemogućen ulaz iz Bolničke u Vukovarsku ulicu

Zbog radova na izgradnji novog vodopropusta za sav promet će u narednih 40 dana biti zatvoren ulaz u Vukovarsku ulicu iz Bolničke ulice. U navedenu ulicu uz pojačan promet će se moći dolaziti s isto pročitaj..

Prosvjeta
1133

OSNOVNA ŠKOLA PAKRAC U produženom boravku kapacitet popunjen

Ove je godine upisano 28 učenika prvih razreda u produženi boravak Osnovne škole braće Radića Pakrac, maksimalan broj koji može biti u razrednom odjelu, doznajemo od Sanje Delač, ravnateljice. Na p pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
752

ŠUMARIJA PAKRAC Oprez zbog radova u šumi Kalvarija

Iz pakračke Šumarije obavještavaju o izvođenju radova u šumi Kalvarija, gdje će od danas do kraja listopada, vršiti sječu sušaca i vjetroizvala, te izvlačenje stabala izvan šume od 7 do 15 sati. Ka pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1302

GRADSKE STIPENDIJE Prijave do 3. studenog, odnosno 6. studenog za studente medicine

Grad Pakrac na svojoj službenoj internetskoj stranici objavio je poziv svim redovnim i redovitim studentima druge, treće, četvrte i pete godine studija, koji imaju prebivalište dulje od tri godina n pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
609

KUP HRVATSKE Rukometašima sutra prva provjera prije prvenstva

Nakon pauze i dugih priprema kreću i prve službene utakmice pakračkih rukometaša, sutra 27. rujna u 19.30 sati ugostit će u prvom kolu Kupa Hrvatske regije Istok u Gradskoj sportskoj dvorani svoje s pročitaj..

Vijesti
1578

STARI GRAD PAKRAC Postavljene informativne ploče

Informativne ploče o istraživanja o Starom gradu postavljene su, na lokaciji samog lokaliteta, doznajemo od Jelene Hihlik, ravnateljice gradskog muzeja koji je ujedno i inicijator postavljanja panoa pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1160

NOGOMETNI VIKEND U derbiju Prekopakra savladala Badljevinu, Li-Pi i treća pobjeda

4. MŽNL SB-PŽ  Hajduk je i dalje neporažen, u 6. kolu u subotu su podijelili bodove s domaćinom Vinogorcem iz Slavonskog Broda, a utakmica je završila rezultatom 0:0. U čvrstoj utakmici s par pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
2231

(FOTOGALERIJA) TRAGOM JANKOVIĆA 2023. Oživljen duh prošlih vremena

Povijesna priča plemićke obitelji Janković oživljena je jučerašnjom kulturnom manifestacijom „Tragom Jankovića“ koja je ove godine obilježena u šestom izdanju, za čiju organizaciju su zadužene pakra pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1788

UDRUGA LOGORAŠA 22. rujna proglasiti Danom nestalih osoba logora Bučje

Članovi Udruge logoraša srpskog koncentracijskog logora „Bučje“ jučer su kod Spomen područja „Logor Bučje“ položili vijence i zapalili svijeće u spomen na 22. rujna 1991. godine kada su šestorica lo pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1036

15. DODJELA NAGRADE MARKO TURČAN  Dobitnik Mihael Vukmanović

Mihael Vukmanović, učenik petog razreda gitare u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac, primio je ovogodišnju nagradu "Marko Turčan", koja se dodjeljuje za postignuća u glazbi, a u znak sjećanja na tragič pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
662

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE Sve popularnije mjere aktivne politike zapošljavanja

Na kraju kolovoza na pakračkom Zavodu za zapošljavanje bilo je registrirano 335 nezaposlenih osoba što je za 13 više nego posljednjeg dana srpnja, ali i 51 manje nego lanjskog istog mjeseca. Od toga pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
650

NAJAVA NOGOMETNOG VIKENDA Derbi drugoligaša Prekopakra - Badljevina

4. MŽNL SB-PŽ Hajduk Pakrac je remijem s Lipikom prošlog vikenda ispustio lidersku poziciju na tablici, no i dalje su među jedine tri ekipe koje nisu upisale poraz u 6 odigranih kola. Klupa Hajduk pročitaj..

Vijesti
2125

SVEČANA AKADEMIJA Završetak obnove crkve Rođenja Presvete Bogorodice na Gavrinici

  „Hram je tu da nas sabire, okuplja, da okupljeni zajedno dosežemo smisao ovog života, srca, bića, postojanja“, rekao je Episkop pakračko-slavonski, Jovan Ćulibrk na Svečanoj akademiji p pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1135

MOTO KLUB PAKRAC-LIPIK Lenče dominantno, a stižu i novi klinci

Da je Stefan Lenče - Štef pobjednik motocross utrke, više nisu novosti nego izvještaji, a tako je bilo i 10. rujna kada je poharao konkurenciju u pozivnoj utrci za Veliku nagradu Viškovaca. Novost j pročitaj..

Vijesti
1292

PRIJEM KOD ŽUPANICE Pakračkim učenicima i njihovim mentorima dodijeljena priznanja

U Glazbenoj školi Požega, početkom tjedna održan je prijem učenika osnovnih i srednjih škola i njihovih mentora koji su postigli izvrsne rezultate na državnim natjecanjima u školskoj godin pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
1030

DAN POLICIJE Prijateljskim druženjem obilježen blagdan svetog Mihovila

Povodom Dana policije i blagdana njenog zaštitnika svetog Mihovila (29. rujna), proteklog vikenda na izletištu “Da-Bar” u Branešcima okupili su se pripadnici policije s članovima obitelji i prijatel pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
866

DANAS NA GRADSKOJ ŠETNICI Plesnom radionicom započinje manifestacija "Tragom Jankovića"

Ovogodišnja manifestacija „Tragom Jankovića“ započet će danas u 17 sati na gradskoj šetnici, gdje će u goste doći balerina, plesna pedagoginja i koreografkinja Vlasta Rittig koja će održati "Plesnu pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
970

ŠRD “PAKRAC” OBRANIO NASLOV David Čatak najbolji ribolovac Županijske lige

Nakon šest kola u kojima su se ribolovci Požeško-slavonske županije natjecali na Pakurnovcu, Ramincu, Kuštravcu i Trenkovu, članovi Športskog ribolovnog društva Pakrac su prvaci te su tako obranili pročitaj..

Vijesti
643

SUTRA U KINU Predstava "Budale za večeru"

  Na pakračku pozornicu sutra stiže prva predstava u jesenskoj sezoni, Kazalište Virovitica od 20 sati servirat će predstavu „Budala za večeru“, doznajemo od Dubravke Špančić, tajnice KPD "Sloga pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1043

(PROMO) PROJEKT „SVIJET GRAŠEVINE“ Novinari obišli Pakrac i našu županiju

U sklopu projekta „Svijet graševine“ koji se sastoji od tri cjeline: obnove i opremanja Spahijskog podruma, stvaranja „Muzeja bećarca“ u Pleternici i brendiranja turističkih potencijala županije, u pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
811

NOGOMETNI VIKEND Porazi drugoligaša, Dobrovcu peta pobjeda zaredom, nova pobjeda Li-Pe

4. MŽNL SB-PŽ  Škola nogometa „Li-Pa“ ubilježila je pobjedu i u drugom kolu te zauzimaju visoko drugo mjesto na tablici sa samo jednim golom zaostatka za prvoplasiranom Marsonijom. U pobjedi 3 pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
154

(PROMO) PROJEKT "SRETNO DJETINJSTVO U MASLAČKU" Korist za djecu, roditelje i zaposlenike

Grad Pakrac u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak uspješno je proveo još jedan projekt, pod nazivom  „Sretno djetinjstvo u Maslačku“, a najveću vrijednost ovog projekta imala su djeca, koja su pročitaj..

Sport
Pakrački List
770

SKLOPLJEN SPORAZUM Csepreg grad prijatelj Pakraca

  Članovi Društva Mađara Pakrac proteklog su vikenda (16. i 17. rujna) boravili u mađarskom gradu Csepregu. Tom je prilikom potpisan Sporazum o bratimljenju između Pakraca i Cseprega kojeg su, t pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 72