prazno kino 

Na pakračku pozornicu sutra stiže prva predstava u jesenskoj sezoni, Kazalište Virovitica od 20 sati servirat će predstavu „Budala za večeru“, doznajemo od Dubravke Špančić, tajnice KPD "Sloga".

"Moderna komedija zabune Francisa Vebera Le diner de coins – „Večera za budale“ mogla bi svakako imati podnaslov Anđeo s greškom protiv Lucifera. Anđeo s greškom ( Francoise) je simbol dobrote, nesebičnosti, plemenitosti, svega dobroga što ovom svijetu itekako nedostaje. Iako u svom nastojanju i djelima ostane usamljen, taj isti svijet ga počne doživljavati i odnositi se prema njemu kao prema budali. Lucifer, u liku Pierra, utjelovljenje je bahatosti, prepotencije, materijalističko-hedonističkog pogleda na svijet u kojem je dopušteno, pa čak i preporučljivo, ismijavati i ponižavati druge i drukčije. Susret tih dvaju svjetova ponekad na sreću krene potpuno nepredviđenim tijekom jer Anđeo (Francoise) ima grešku i svaka njegova dobra namjera Lucifera uvali u još veće nevolje", stoji u najavi predstave.

Tekst je napisao Francis Veber, a za režiju je zadužen Draško Zidar.  Goran Vučko, Sara Lustig, Goran Koši, Silvijo Švast, Iva Slavić i Draško Zidar zaduženi su za 105 minuta zabave.
Cijena ulaznice je sedam eura, a može se kupiti u prostorima kina.

349175467 2748471321959871 4559694604920715385 n