vrtić

Grad Pakrac u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak uspješno je proveo još jedan projekt, pod nazivom  „Sretno djetinjstvo u Maslačku“, a najveću vrijednost ovog projekta imala su djeca, koja su neovisno o socijalnom statusu imala mogućnost uključivanja u razne besplatne programe. Projekt je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike  koje je Grad Pakrac prijavio na poziv "Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja", a financiran je u iznosu od 163.860,66 eura od strane Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna.

Projektom se omogućilo produljenje radnog vremena dječjeg vrtića,  prilagođeno je radnom vremenu roditelja te se unaprjeđenjem usluga doprinijelo usklađivanju poslovnog i obiteljskog života, obitelji s uzdržavanim članovima uključenim u programe predškolskog odgoja i obrazovanja.

Osnažili su se kapaciteti prijavitelja i partnera, povećana razina socijalne uključenosti, osiguran jednak pristup kvalitetnim programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja neovisno o socioekonomskom statusu djeteta, a odgojno-obrazovni radnici su stekli dodatnu naobrazbu i usavršavanja.

U sklopu produljenog radnog vremena vrtića provodili su se programi: dramsko-scenske igraonice, engleski jezik te program predškole. Na programima je ukupno angažirano 6 odgojitelja.

lenta vrtić

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Pakraca.