šn li pa Medium

4. MŽNL SB-PŽ 

Hajduk je i dalje neporažen, u 6. kolu u subotu su podijelili bodove s domaćinom Vinogorcem iz Slavonskog Broda, a utakmica je završila rezultatom 0:0. U čvrstoj utakmici s par oštrijih duela, obje ekipe su imale svoje šanse za postizanje pogodaka, no kako su mreže mirovale, Hajdukovci su se ipak zadovoljni zaputili kući s osvojenim bodom s teškog gostovanja kod ekipe koja također nema ni jedan upisan poraz ove sezone. Uz identičnu statistiku u dosadašnjem tijeku prvenstva, nalaze se na 3. i 4. mjestu, a mjesto ispred Zelenima je donijela bolja gol razlika. Sljedeće kolo Pakračani će u subotu ugostiti Mladost iz Sibinja.

Škola nogometa „Li-Pa“ upisala je i treću pobjedu zaredom, ovaj put na Gradskom stadionu Pakrac nadjačali su Vinogorac rezultatom 2:1, a u strijelce su se upisali Sven Andričić i Marko Žilić. Iduću pobjedu potražit će u subotu u gostima protiv Daruvara.

Lipik je nakon neiskorištenog jedanaesterca okrenuo utakmicu na gostujući mlin te izgubio 2:0 na domaćem terenu od Dinama iz Vidovaca. Slijedi im gostovanje u Okučanima protiv Psunj Sokola.

1. ŽNL 

Dobrovac je doživio prvi poraz ove sezone, bolji su bili domaćini iz Zagrađa pobijedivši 3:0. Trenutno ih udaljava 3 boda od prvih sljedbenika, a sljedeću utakmicu ugostit će Croatiu iz Mihaljevaca koja se nalazi točno na sredini tablice.

2. ŽNL 

Croatia Donja Obrijež jučer je u 5. kolu bijes uzrokovan porazom prošlog vikenda izliječila visokom pobjedom 7:1 na domaćem terenu protiv Biškupaca. Ovom pobjedom ponovno su se vratili na sami vrh tablice, a pogotke za Obriježane postigli su Marko Giacometti, Domagoj Nenadović, Bruno Bortot, Patrik Sabo, Filip Škariot i dvostruki strijelac Antonio Josipović. Iduće kolo ići će na teško gostovanje kod Graničara iz Bučja.

Sadržajan derbi pripao Prekopakri

Subotnji derbi na Matkovcu između Slavonije iz Prekopakre i badljevačkog Dinama ponudio je sedam pogodaka, mnogo stvorenih prilika i korektno međusobno ponašanje ekipa. Već u prvim minutama krenulo je konkretno kada je u 6. minuti Stipo Šugić doveo goste u vodstvo. U sljedećem napadu u 7. minuti stigao je odgovor Prekopakrana koji su preko Domagoja Ajmana izjednačili na 1:1, a isti igrač strijelac je i dvije minute nakon kada je doveo svoju momčad u vodstvo 2:1. U 44. minuti domaćini su ponovno zabili, svoj hattrick kompletirao je raspoloženi Ajman te se rezultatom 3:1 otišlo na odmor.

Početkom drugog poluvremena, Badljevčani su smanjili prednost Prekopakre na 3:2 preko Joze Ilinovića, da bi nedugo nakon toga Mario Ilinović odgovorio pogotkom za domaćine i vodstvo 4:2. Utakmicu je svojim pogotkom za 5:2 zaključio Josip Galko, a nakon posljednjeg sučevog zvižduka, publika je mogla ostati zadovoljna sadržajnim derbijem koji je opravdao očekivanja.

Obje ekipe sljedeće kolo odigrat će na domaćem terenu, Badljevina će ugostiti drugoplasiranu Staru Lipu, a Prekopakra četvrtoplasirani Parasan iz Golobrdaca.

Fotografija: NK Lipik 1925