dodjela naslovna

Mihael Vukmanović, učenik petog razreda gitare u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac, primio je ovogodišnju nagradu "Marko Turčan", koja se dodjeljuje za postignuća u glazbi, a u znak sjećanja na tragično preminulog učenika pakračke glazbene škole.

Na svečanosti dodjele, Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Glazbne škole, istaknula je važnost poticanja učenika da se istaknu u svojim školskim aktivnostima, a isto tako i u odnosu prema školi i zajednici, slično onome kako je to činio Marko Turčan, čije ime nagrada nosi. Ravnateljica se također zahvalila Markovoj obitelji, majci Aniti i sestri Doris, koje svake godine prisustvuju dodjeli nagrade, podsjećajući na Markov trajni utjecaj na školu i zajednicu.

Mihaelu Vukmanoviću uručena je plaketa s crtežom djece predškolskog solfeggia, simbolom glazbene škole, te poklon bon u iznosu od 133 eura koji mu je dodijelio pročelnik za društvene djelatnosti u Gradu Pakracu, Marijan Širac. Pročelnik Širac izrazio je zadovoljstvo i čast što može nagraditi ovako mlade talente te podržati njihov razvoj.

U svojem kratkom obraćanju, Mihael Vukmanović zahvalio se svojim profesorima glazbene kulture, Tei Silađi i Željku Romiću, ističući ponos što je dobitnik ove prestižne nagrade.

Svečanost dodjele nagrade obogatili su i učenici Silvano Katalinić i Dominik Švajghart izvedbom na harmonici.

dodjela 12