tragom jankovića ples

Ovogodišnja manifestacija „Tragom Jankovića“ započet će danas u 17 sati na gradskoj šetnici, gdje će u goste doći balerina, plesna pedagoginja i koreografkinja Vlasta Rittig koja će održati "Plesnu radionicu".

Osim plesne radionice, educirat će polaznike o vremenu kada je određeni ples bio popularan. Kako sama kaže, da bi se dobro otplesalo, mora se znati vrijeme i mjesto nastajanja, društvena situacija, odjeća, kao i sve ostale sitnice vezane uz određeno razdoblje. "S obzirom na njene preference, jako smo sretni što nam dolazi već drugu godinu", rekla je Monika Lucić Fider, ravnateljica gradske knjižnice, te je dodala kako se središnji dio manifestacije odvija u subotu, 23. rujna, u Dvorištu kompleksa Janković gdje će svi posjetitelji uz bogat i raznovrstan program moći osjetiti kako je izgledao ovaj važan i zanimljiv dio pakračke povijesti.

tragom jankovića

Podsjećamo, manifestaciju organiziraju  pakračke kulturne institucije Muzej, Knjižnica, Osnovna glazbena škola, pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, a u suradnji s Društvom Mađara, Pivovarom Slavonica i brojnim drugim pojedincima.

tragom jankovića plakat