Virtualni arhiv Pakračkog lista

Srpanj 2024

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 75 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Domagoj Ajman
1221

NOVA DVA POŽARA Iznova gorila šuma iznad pakračkih Cikota, vatra upravo sanirana

U šumskom dijelu iznad Cikota u smjeru Javorovice jučer je oko 17 sati ponovno buknuo požar iako su ga dan ranije lokalizirali te zajedničkim snagama ugasili pakrački vatrogasci, članovi Javne vatro pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
867

PILOT PROJEKT Gradu Pakracu 29.700 eura za dječje sportske aktivnosti

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu jučer je gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević potpisala ugovor sa Središnjim državnim uredom za demografiju i useljeništvo& pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
1769

2 LOKALNA POŽARA Pakračku šumu gasilo preko 20 ljudi, u Lipiku šteta oko 20 000 eura

U ponedjeljak 29. srpnja oko 12.15 sati u šumskom dijelu iznad Cikota u smjeru Javorovice na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru od gotovo hektar te je izgorjela niska trava, r pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
466

BICIKLISTIČKI KLUB TITAN Tihomir Šatrović prvi na utrci u Bihaću

Članovi Biciklističkog kluba Titan su se sredinom srpnja natjecali u susjednoj nam BiH, a Tihomir Šatrović osvojio je prvo mjesto na UCI C1 utrci kategorije Veteran B u Bihaću. Vikend nakon uslijedi pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
500

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Na godišnji s dobrom knjigom

„U našoj knjižnici ljeto nije nimalo uspavano, pri kraju je COOLturno ljeto, ljetni program za male i velike koji knjižnica i Muzej grada Pakraca godinama pripremaju i realiziraju. Iza nas su veliki pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1107

MALI RIBOLOVNI KAMP Odličan dječji dvodnevni program na Pakurnovcu

Športsko ribolovno društvo „Pakrac“ je 26. i 27. srpnja organiziralo Mali ribolovni kamp na jezeru Pakurnovac za djecu do 14 godina. Od 12 mladih polaznika kampa, najuspješniji u kadetskom ribolovu pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
967

MNT POLJANA Caffe bar Time pobjednik večernjeg nadmetanja

Jučer je u večernjim satima održan Malonogometni turnir na travi u Poljani, a osvojio ga je Caffe bar „Time“ savladavši 5:1 ekipu „Teletabisi“. U utakmici za treće mjesto momčad „Žali Bože Para“ je pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
884

STARI GRAD PAKRAC Pronađen zlatni dukat mletačkog dužda

Kao što smo već ranije pisali, pripremnim radovima krajem lipnja započela je 8. godina arheološkog istraživanja lokaliteta Stari grad Pakrac. Početkom srpnja započelo je istraživanje koje je zbog op pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
750

HAJDUK PAKRAC Odigrali prvu pripremnu utakmicu

U današnjoj prijepodnevnoj prvoj pripremnoj utakmici Hajduk je Gradskom stadionu Pakrac ugostio juniore Mladosti iz Ždralova, članove 1. HNL te je utakmica završila pobjedom gostiju 5:3. Viđena su pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
536

VODE LIPIK Apeliraju na racionalno korištenje vode

S obzirom na nastavak toplog i sušnog razdoblja, zbog čega je evidentno povećana potrošnja vode, Vode Lipik d.o.o., Pakrac, kao javni isporučitelj vodnih usluga, upućuju apel za racionalno korištenj pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
917

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

U poslijepodnevnim satima u prodaji će biti novi, 625. broj „Pakračkog lista“. Dugo, (pre)toplo ljeto Na vrhuncu smo ljeta, i to ljeta koje se pretvorilo u jedan veliki toplinski val koji nam je z pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
787

URS WEBER 30. godišnjica tragične pogibije švicarskog volontera

Centar za suočavanje s prošlošću Documenta i inicijativa građana iz Pakraca jučer su u dvorištu kurije Janković obilježili tragičnu pogibiju švicarskog volontera Ursa Webera. Urs je poginuo 1994. go pročitaj..

Kultura
Pakrački list
1007

POVIJESNA CRTICA GRADSKOG MUZEJA Pakračko zeleno more

  Piše: Jelena Hihlik Pakrac kao grad zaista ima sreću što je okružen prekrasnom prirodom čije bogatstvo i ljepotu baš i ne cijenimo dovoljno. Možda smo to više nego ikada osvijestili u doba pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
808

POLICIJSKO IZVJEŠĆE Pakračanin i Badljevčanin se lišili artiljerije

Prilikom jučerašnjeg čišćenja tavana obiteljske kuće u Badljevini, 70-godišnjak je pronašao i dragovoljno predao policijskim službenicima puškostrojnicu, četiri ručne bombe i 450 komada streljiva, d pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
1187

MIROSLAV IVANČIĆ, PREDSJEDNIK UHPB PAKRACA I LIPIKA Nitko ne može platiti suze radosnice čovjeka kojem ste pomogli

Od završetka Domovinskog rata prošlo je gotovo 30 godina, no u Pakracu se još uvijek mogu pronaći oštećenja obrambenog sukoba Hrvata sa srpskim agresorima te iako je grad danas zadovoljavajuće sanir pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
707

EUROPSKO MOTOCROSS PRVENSTVO Štefu ogromno iskustvo i uspomena s idolom

Proteklog vikenda češki Loket je bio poprište Europskog prvenstva u motocrossu na kojemu se pod zastavom Hrvatske kao lav borio naš Stefan Lenče Štef te naposljetku uz par tehničkih poteškoća na mot pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
1131

SANACIJA CESTE U KUSONJAMA Zatvara se promet dijelom Ulice A.G.Matoša

Zbog radova na sanaciji ceste oznake PKC-2307 u Ulici A.G.Matoša u naselju Kusonje do 4. rujna će biti zatvoren promet za sva vozila od križanja s Ulicom Eugena Kvaternika do križanja s Ul pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
1232

EPILOG KRVAVOG PIRA Ministar Beroš u Pakracu, svi ranjenici zasad stabilno

Ravnateljica bolnice Marina Major, ministar zdravstva Vili Beroš i kirurg Branko Sudar izvijestili su javnost o stanju pacijenata hospitaliziranih u pakračkoj bolnici nakon bezumnog masakra u starač pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
842

KUD „SELJAČKA SLOGA“  S pomlađenim sastavom nastupili u centru Zagreba

Na zagrebačkim ulicama i trgovima u samom središtu grada od 17. do 21. srpnja održana je 58. Međunarodna smotra folklora Zagreb, tradicionalna manifestacija i jedan od najznačajnijih događaja u podr pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
709

PAKRAČKI VINOGRADI Započela rekonstrukcija kapele sv. Vida

Ovih dana započeli su radovi na izgradnji kapele sv. Vida u Pakračkim vinogradima, jedne od četiri kapelice na pakračkom području u vlasništvu katoličke crkve. Kapela će biti identična onoj koja je pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
601

SPORTSKI PRAZNICI 2024. Odličan odaziv svake godine sve veći

Već četvrtu godinu za redom na području Pakraca i Lipika su održani Sportski praznici, projekt čiji je organizator Hrvatski školski sportski savez uz potporu Ministarstva turizma i sporta. Nositelj pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
1900

MARIANA KOVAL I DIMCHO VELICHKOV, PIJANISTI I TRKAČI Ljubav u zajedništvu, život u trenutku

U zadnje dvije godine vjerojatno ste barem nekoliko puta primijetili jedan bračni par koji pakračkim ulicama uvijek trči zajedno. Teško ste ih zapravo i mogli vidjeti zasebno, jer oni se najčešće ne pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
897

KULTURNI PIKNIK U DVORIŠTU JANKOVIĆ  Igre, ples, predstava i putopis

Još jedan Kulturni piknik koji je sinoć u dvorište kurije Janković privukao veliki broj najmlađih Pakračana i njihovih roditelja ponudio je pregršt zanimljivih sadržaja od dječjeg kutka s igračkama, pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1324

PRIPREME PAKRAČKOG HAJDUKA Na prozivci 18 igrača, zasad dva pojačanja

Uz par opravdanih izostanaka većina igrača seniorskog pogona pakračkog Hajduka okupila se s članovima uprave jutros na Gradskom nogometnom stadionu u Pakracu kako bi predstavili pojačanja te odradil pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1040

ISPUNJENJE SNA Štef Lenče predstavljao Hrvatsku na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Prva violina Moto kluba „Pakrac-Lipik“ Stefan Lenče Štef vratio se ispunjen upečatljivim iskustvom sa Svjetskog juniorskog prvenstva u motocrossu održanom od 12. do 14. srpnja u nizozemskom Heerdeu, pročitaj..

Prosvjeta
Silvia Feltrin
902

DRŽAVNA MATURA Postignuti rezultati na razini prošlogodišnjih

Prošlotjednom objavom rezultata i današnjom podjelom svjedodžbi i potvrda o položenim ispitima, u Srednjoj školi Pakrac i službeno je završen ljetni rok državne mature. U četverogodišnjim programima pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
544

NOVI PROJEKTI Sportske aktivnosti za djecu i poboljšanje komunalnih usluga

Središnji državni ured za demografiju i useljeništvo objavio je 11. srpnja Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece p pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
614

MALI RIBOLOVNI KAMP Na Pakurnovcu cjelodnevni program za djecu

Športsko ribolovno društvo Pakrac će 26. i 27. srpnja organizirati Mali ribolovni kamp na jezeru Pakurnovac za djecu do 14 godina. Kroz cjelodnevne programe sudionici kampa će imati priliku otkriti pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
1829

IZ POLICIJE Ogromna tragedija, u bazenu u Velikoj utopilo se dijete

Danas nešto iza podneva došlo je do ogromne tragedije kad se u bazenu u Velikoj utopilo dijete. Unatoč pokušajima reanimacije, dijete nije preživjelo. Neslužbeno doznajemo kako se radilo o dječaku k pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
3125

PAO LIPIČKI DILER Pronađeni amfetamini, marihuana, oprema za uzgoj biljaka...

Policijski službenici su u srijedu 17. srpnja temeljem naloga Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Lipika u kojoj prebiva 44-godišnjak i tom prilikom pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 75