minici naslovna Medium

Središnji državni ured za demografiju i useljeništvo objavio je 11. srpnja Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od 1. do 4. razreda osnovne škole, pri čemu je Gradu Pakracu odobren Pilot projekt za provedbu sportskih aktivnosti u ukupnom iznosu od 29.694,50 eura, doznajemo od Denisa Relote, višeg stručnog suradnika za gospodarstvo i EU fondove u Lokalnoj razvojnoj agenciji PAK-RA.

„Ovakva financijska podrška omogućit će proširenje spektra ponuđenih sportskih aktivnosti koje će biti besplatne i dostupne svima, bez obzira na financijske mogućnosti roditelja. Sportske aktivnosti koje će provoditi Rukometni klub Pakrac su Sportska igraonica i Mini rukomet, a kroz ovaj projekt Grad Pakrac je osigurao plaće trenera, članarine za svu djecu, najam sportske dvorane te svu opremu koja je potrebna za provođenje istih, majice, dresove, ruksake, tenisice, komplet trenirki s tiskom, kao i sportsku opremu koja je neophodna za što bolje provođenje aktivnosti“, rekao je Relota i dodao da će se projekt provoditi deset mjeseci, a svu zainteresiranu djecu, odnosno roditelje pozvao je da se jave u Rukometni klub Pakrac.

Zanavljanje komunalne opreme

U cilju poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda na područjima jedinica lokalne samouprave, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo je javni poziv za sufinanciranje projekata u 2024. godini. Gradu Pakracu je za sufinanciranje projekta „Razvoj gospodarstva na području Grada Pakraca“ odobreno sufinanciranje u iznosu od 22.500 eura za nabavku komunalne opreme, stroja.

„Ukupan iznos projekta iznosi 82.981,25 eura, a razliku će osigurati Grad Pakrac. Realizacijom projekta i nabavkom traktora za obavljanje komunalne djelatnosti unaprijediti će se i poboljšati komunalna djelatnost te poboljšati komunalna usluga u Gradu Pakracu“, kaže Relota. 

Na području Požeško-slavonske županije ovim javnim pozivom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sufinancirat će se ukupno deset projekata i to po jedan u svakom gradu i općini, a ukupni iznos odobrenih sredstava je 329.600 eura.