WhatsApp Slika 2024 07 30 u 12.14.56 fe06ee84

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu jučer je gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević potpisala ugovor sa Središnjim državnim uredom za demografiju i useljeništvo o financiraju Pilot projekta provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Ugovore je svečano uručio ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić, a Gradu Pakracu je za ovaj projekt odobreno financiranje u iznosu od 29.694,50 eura.

"Ovakva financijska podrška osigurati će dostupnost aktivnosti svima, bez obzira na financijske mogućnosti roditelja. Sportske aktivnosti koje će provoditi Rukometni klub Pakrac su Sportska igraonica i Mini rukomet. Kroz projekt, Grad Pakrac je osigurao plaće trenera, članarine za svu djecu, najam sportske dvorane, te svu opremu koja je potrebna za provođenje istih: majice, dresovi, ruksaci, tenisice, komplet trenirki s tiskom, kao i sportsku opremu koja je neophodna za što bolje provođenje aktivnosti", navodi se u opisu projekta kojeg je izradila Lokalna razvojna agencija Grada Pakraca "PAK-RA".