masakr major

Ravnateljica bolnice Marina Major, ministar zdravstva Vili Beroš i kirurg Branko Sudar izvijestili su javnost o stanju pacijenata hospitaliziranih u pakračkoj bolnici nakon bezumnog masakra u staračkom domu u Daruvaru.

„U Opću županijsku bolnicu Pakrac i bolnicu hrvatskih veterana danas je u objedinjeni hitni bolnički prijem zaprimljeno šest pacijenata iz Daruvara povodom pucnjave koja se dogodila u staračkom domu. Naše stručne snage i ekipa medicinskog osoblja odradili su svoj posao, a odmah nakon nesretnog događaja javio nam se ministar zdravstva i izašao na teren“, rekla je ravnateljica Major, prepustivši zatim riječ ministru.

masakr beros

„Izražavam žaljenje što se danas dogodio ovaj tragičan događaj u kojemu je šest osoba izgubilo život, dok ih je još pet tjelesno ozlijeđeno, od čega njih četiri teško. Izražavam sućut obiteljima svih preminulih. Želio bih zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima uključenima u zbrinjavanje ranjenih, a to su djelatnici županijskog Zavoda za hitnu medicinu, kao i djelatnici pakračke bolnice, na aktivnostima koje su poduzeli u borbi za zdravlje naših građana“, rekao je ministar Beroš, potvrdivši kako je u stalnoj komunikaciji s nadležnim medicinskim službama.

„Teško ozlijeđeni pacijenti zbrinuti su odmah po prijemu. Dominantne su ozljede prsnog koša koje imamo kod četiri pacijenta, dok je kod jednog u pitanju ozljeda glave. Dva su pacijenta operirana i stabilni su. Operirani pacijenti bili su u životnoj ugrozi i unutar sljedeća 24 sata tako će i ostati. Ipak, napominjem kako su nakon postoperativnih zahvata oba pacijenta stabilizirana“, izjavio je dežurni kirurg Sudar.

masakr sudar

Iz Doma hrvatskih veterana u Lipiku došla je Ivana Marin koja će danas poslijepodne razgovarati sa svim hospitaliziranim ozljeđenicima kako bi im pomogla umanjiti psihičke traume koje su doživjeli.

Podsjetimo, danas se u Daruvaru dogodio šokantan i rijetko viđen čin bezumlja u kojemu je 51-godišnji bivši vojni policajac Krešimir Pahoki iz Donjeg Daruvara upotrebom vatrenog oružja usmrtio i ranio više osoba u domu za starije i nemoćne osobe. Petero osoba smrtno je stradalo na licu mjesta, dok je naknadno u virovitičkoj bolnici preminula još jedna. Ubojica je ubrzo nakon svog krvavog pohoda uhićen, a između ostalih žrtava, ubio je i vlastitu majku.