ribolovni kamp naslovna

Športsko ribolovno društvo Pakrac će 26. i 27. srpnja organizirati Mali ribolovni kamp na jezeru Pakurnovac za djecu do 14 godina. Kroz cjelodnevne programe sudionici kampa će imati priliku otkriti tajne vještih ribiča te saznati nešto više o ihtiologiji.

Picsart 24 07 10 11 13 22 030 2

Osim prezentacije hrane i mamaca za ribolov, predavanja o ihtiologiji, očekuje ih i upoznavanje s ribolovnim tehnikama, ribolov udicom na plovak bez role, match i bologneze tehnikom, feeder ribolov, ribolov pomoću polagaljke tj. „šteke“, dubinski ribolov, ribolov pomoću hranilice itd.

DSCF1371 Large

Pripremljen je i sadržajni noćni program u vidu noćnog ribolova uz uporabu svijetlećih plovaka (starleta), podizanja šatorskog naselja, pripreme večere na otvorenom te spavanje u šatorima uz napomenu kako polaznici moraju sami sebi osigurati šator i vreću za spavanje.

Iz Društva također poručuju kako će najuspješniji kojima pođe za rukom uloviti plemenitu ribu (amur, šaran itd.), istu moći ponijeti kući uz simboličnu nadoplatu, a bit će organizirana i posebna škola ribolova sa završnim natjecanjem uz dodjelu medalja najuspješnijima te diplomi svim polaznicima iste.

DJI 05111 Large

Prijaviti se mogu svi građani bez obzira posjeduju li ribolovnu dozvolu ili ne, a otvorena je i mogućnost samostalnog ribolova uz vlastiti proizvoljni ribolovni pribor, a prijaviti se možete na brojeve: 099 215 4917 (Tihomir Tićo) i 097 736 2035 (Dejan).

DSCF13721 Large

Foto: Turistička zajednica Grada Pakraca