stef loket naslovna

Proteklog vikenda češki Loket je bio poprište Europskog prvenstva u motocrossu na kojemu se pod zastavom Hrvatske kao lav borio naš Stefan Lenče Štef te naposljetku uz par tehničkih poteškoća na motociklu zauzeo 31. mjesto u konkurenciji 50 najboljih vozača iz četiri zone koji su izborili finale EMX65 klase.

U subotu je na slobodnom treningu postavio 19. vrijeme nakon čega su nažalost uslijedili problemi s motociklom, sličan peh kao što je imao na Svjetskom juniorskom prvenstvu vikend ranije, o čemu možete pročitati na sljedećem linku: ISPUNJENJE SNA STEFANA LENCEA

No otac Davor se nije predao te je kako zna i umije „skrpao“ motocikl za nastavak natjecanja. Neumorni Štef je zatim na kvalifikacijskom treningu uspio uhvatiti zadnji vlak i 40. poziciju koja ga je odvela u finalne vožnje, što je značilo da je imao najnepovoljniji izbor startne rampe. Ni to ga nije pokolebalo, odličan start u prvoj utrci gdje se domogao gornjeg dijela poretka, a potom su uslijedili dodatni problemi na motociklu na što sam ne može utjecati te koji su ga unazadili do kraja vožnje do 28. mjesta. Slična borba protiv žestoke konkurencije i peha s motociklom ponovila se i u nedjelju u drugoj utrci pa je u konačnom poretku zauzeo 31. poziciju, ali se nadogradio neprocjenjivim iskustvom za nastavak karijere.

Sjajan vikend za hrvatske predstavnike okrunio je Karlovčanin Roko Ivandić koji je ni manje ni više suvereno osvojio Europsko prvenstvo zauzevši prvo mjesto u svim utrkama i treninzima koje je odvozio što je ujedno i najveći uspjeh hrvatskog motocrossa nakon 1999. godine kada je Nenad Šipek postao europski prvak u klasi Open.

roko ivandic prvak europe

„Sudjelovao sam na još jednom ogromnom natjecanju i borio se sa najboljim vozačima i timovima Europe, motor nas je malo zezao tijekom prvenstva, uz nedovoljno iskustva bilo je frustrirajuće što se tiče rezultata u utrkama, ali neću se žaliti ni na što jer sam štošta naučio tijekom prvenstva. Uživao sam na i izvan staze, a od srca zahvaljujem posebice Gei Gaži Pavičić koja mi je ostvarila snove koje sanja svaki dječak koji se bavi ovim sportom, družio sam se s najvećim motocross zvijezdama, a upoznao sam i uslikao se sa svojim idolom i legendom ovog sporta, deseterostrukim prvakom svijeta Stefanom Evertsom po kojemu sam i dobio ime te hvala svima koji su mi ovo sve omogućili. Naravno čestitam i Roku Ivandiću i njegovoj obitelji na zasluženoj pobjedi i osvojenoj tituli Europskog prvaka“, prenio je Štef dojmove s Eura.

MX-Cro-stef-i-otac-davor-
IMG-20240723-WA0009
IMG-20240723-WA0012
MX-Cro-stef-i-davor
IMG-20240723-WA0010

Foto: GP1, MX-Cro, privatni album