Virtualni arhiv Pakračkog lista

Travanj 2019

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 77 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Sport
Pakrački List
807

1. SVIBANJ U PAKRACU Četiri sportske manifestacije istog imena

Prvosvibanjski dan će u Pakracu proteći u ozračju sportskih manifestacija od kojih će najviše pozornosti zasigurno privući 25. utrka u motocrossu „Bljesak“ što je Motoklub Pakrac-Lipik u suradnji s Hr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
705

KATASTARSKA IZMJERA Idući mjesec vlasnici dobivaju prijedlog rješenja

Idući mjesec vlasnicima (fizičke i pravne osobe) parcela na području katastarskih općina Pakraca i Prekopakre, izvođači radova katastarske izmjere koja je započela u srpnju 2017. godine, tvrtke Geodis... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
902

KONCERT U MRAKU Jedinstven koncert za jedinstvenog Lovru

Posjetitelji su sinoć u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac mogli prisustvovati koncertu u mraku koji je pakračka glazbena škola organizirala povodom 12. rođendana njihovog slijepog učeni... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
808

SKUPŠTINA ČEŠKE BESEDE PREKOPAKRA Godina u znaku prezentiranja kulture i običaja

Češka beseda Prekopakra u prošloj godini formirala je mladu glazbenu sekciju angažirajući stručnog voditelja te se očekuju i prvi nastupi, održali su Dane češke kulture uz prigodni program i sudjelova... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
958

KAZALIŠNA PREDSTAVA U HRVATSKOM DOMU Mladim glumcima vrijeme nije ukradeno

U Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman sinoć je održana praizvedba kazališne predstave „Kradljivci vremena“ koja je nastala u sklopu zajedničkog  projekta „Glumim, dakle jesam!“ kazališta Mala scena i Tea... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
777

OGŠ PAKRAC Koncert u mraku

Osnovna glazbena škola Pakrac u čast njihovom slijepom učeniku prvog razreda harmonike Lovri Koziću priprema koncert u mraku. Danas, 29. travnja, kada je ujedno i Lovrin rođendan, u koncertnoj dvorani... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
731

ENDI NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNICE BLAŽEVIĆ Pakrac će imati predstavnika na Eurosongu

„Pakrac je jako ponosan što će u Endiju Schrötteru imati svog predstavnika na Eurosongu, najgledanijem glazbenom showu kojeg prati više od 200 milijuna gledatelja i kojeg se često naziva svjetskim prv... pročitaj..

Sport
Pakrački List
748

KUGLAČKI TURNIR BLJESAK (MLADEŽ) Pakračani dominantni

Kuglački turnir „Bljesak“ na pakračkoj kuglani  jučer su odigrali mladi kuglači u konkurenciji kadeta mlađih od 14 godina i juniora mlađih od 18 godina. Natjecanje u obje kategorije je prošlo u izrazi... pročitaj..

Sport
Pakrački List
745

NOGOMETNI VIKEND Hajduku četvrti poraz u nizu, Dobrovac ogorčen suđenjem!

U 21. kolu MŽNL Slavonije i Baranje Hajduk je s minimalnih 1:0 izgubio u Gunji od posljednjeplasiranog Jadrana te je tako nastavio rezultatsku crnu seriju započetu još u 18. kolu u Kutjevu. Za četvrti... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
719

TRIBINA SDP-A U Pakracu boravio Davor Bernardić

Na tribini SDP-a organiziranoj u njihovoj prostoriji za čelništvo pakračke i lipičke stranačke organizacije jučer je u Pakracu boravio Davor Bernardić, predsjednik SDP-a i  Ivana Posavec Krivec iz Kri... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
737

SKUPŠTINA UHVIDRE PAKRAC Godina uobičajenih aktivnosti

Predstavnici Udruge HVIDR-a Pakrac kao što je to bilo oduvijek uobičajeno i lani su sudjelovali u svim obilježavanjima obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskog naroda na području Pakraca i... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
978

NOĆ KNJIGE 2019. Raznovrsna večer za djecu i odrasle

Prespavancem 25 učenika nižih razreda osnovne škole u pakračkoj knjižnici završena je ovogodišnja Noć knjige, a raznovrstan program osmišljen od strane djelatnika Knjižnice uz asistenciju pakračkih pr... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
714

KAZALIŠNA PREDSTAVA U HRVATSKOM DOMU Glume i četvero mladih Pakračana

U Hrvatskom domu  dr. Franjo Tuđman u nedjelju s početkom u 19 sati bit će održana praizvedba kazališne predstave «Kradljivci vremena» koja je nastala u sklopu zajedničkog  projekta «Glumim, dakle jes... pročitaj..

Sport
Pakrački List
734

KUGLAČKI TURNIR "BLJESAK" Sve manje Pakračana u završnici

Četiri dana prije završetka kvalifikacija 11. kuglačkog turnira „Bljesak“ sve manje pakračkih kuglača ima rezultat koji im daje pravo nadati se nastupu u završnici 1. svibnja. To je odraz toga što je ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
727

DANIJELA KIŠ, RAVNATELJICA GD HCK PAKRAC Malo smo socijalna, malo tržišna ustanova

Što je novo u Gradskom društvu Crvenog križa Pakrac, budući da tamo dolaze građani, kakva sve prava i pogodnosti mogu ostvariti, kakva je popunjenost Doma za stare u Marinom Selu, a kakva u odmarališt... pročitaj..

Politika
Pakrački List
832

PREDIZBORNA TRIBINA HDZ-A U Bruxelles s jasnim vrijednostima

Hrvatska je od ulaska u EU iz njenog proračuna primila 14,5 milijardi kuna više nego što je uplatila. Broj nezaposlenih se prepolovio, a broj zaposlenih porastao je za 96.000. S tim treba nastaviti, a... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
700

OBILJEŽAVANJE VRO "BLJESAK" Promocija knjige i druženje branitelja na Omanovcu

Jedan od najznačajnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti obilježit će se promocijom knjige i druženjem branitelja, članova njihovih obitelji te svih onih koji poštuju vrijednosti Domovinskog rata.... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
768

"28 KRUNICA ZA 28 GODINA" U Pakracu 19. krunica za poginule branitelje

Danas u prijepodnevnim satima Pakrac je posjetila karavana od 23 motociklista pristiglih s juga Hrvatske u sklopu projekta „28 krunica za 28 godina“ koji se svake godine krajem travnja provodi povodom... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
682

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE U ožujku do posla 47 osoba

Trend smanjivanja broja nezaposlenih osoba u evidenciji pakračkog zavoda za zapošljavanje nastavljen je i u ožujku. Posljednjeg dana toga mjeseca u evidenciji je bilo 513 osoba što je devet manje nego... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
701

DANAS U HRVATSKOM DOMU Predstavit će se lista HDZ-a

Danas s početkom u 18 sati u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman svoj program i kandidate za izbore za parlament Europske unije predstavit će Hrvatska demokratska zajednica.  Na skupu za ovaj dio županij... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
728

PRESELJENA SPOMEN KOSTURNICA Novo počivalište na Gavrinici

Posmrtni ostaci nepoznatih poginulih partizana koje su 70-tak godina počivale u spomen-kosturnici ispod spomenika pred zgradom „općine“ prošlog tjedna su preseljeni u novoizgrađenu grobnicu na groblju... pročitaj..

Sport
Pakrački List
752

KUGLAČKI TURNIR BLJESAK Danas bacaju europski prvaci

Nakon dvodnevne stanke danas se nastavlja kvalifikacijski dio 11. kuglačkog turnira „Bljesak“, a program je više nego interesantan. S početkom u 18 sati istovremeno će bacati četiri igrača ovogodišnje... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
714

NOĆ KNJIGE 2019. Počinje s kvizom, završava "prespavancem"

U petak 26. travnja s početkom u 18 sati u pakračkoj knjižnici bit će održana tradicionalna Noć knjige. Novina u odnosu na ranije godine odnosi se na učenike 1. do 4. razreda za koje će biti organizir... pročitaj..

Sport
Pakrački List
777

ŽUPANIJSKE LIGE Rekordna posjeta u Dobrovcu, Slavonija konačno pobijedila

U najzanimljivijoj utakmici 12. kola 2. ŽNL zahuktali Dobrovac je u lokalnom derbiju pred više od 300 gledatelja s čistih 5:1 pobijedio Croatiu iz Donje Obriježi i tako potvrdio odličnu formu i status... pročitaj..

Sport
Pakrački List
749

MŽNL SLAVONIJE I BARANJE Graničar zasluženo slavio u Pakracu

U 20. kolu MŽNL Slavonije i Baranje Hajduk je na domaćem terenu pred dvjestotinjak gledatelja poražen od lidera prvenstva Graničara iz Županje s 2:1. Iako rezultat sugerira neizvjesnu utakmicu ona je ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
697

DUHOVNI KUTAK Uskrs blagdan odbacivanja povoja

Opisujući događaj uskrsnuća Gospodinova Evanđelisti zapažaju kako su u grobu ostali povoji kojima je bili ovijeno Isusovo tijelo kad su ga nakon skidanja križa položili u grob. Povoji tako postaju žen... pročitaj..

Sport
Pakrački List
716

KUGLAČKI TURNIR "BLJESAK" Davor Lepka preuzeo vodstvo

Davor Lepka sinoć je preuzeo vodstvo u kvalifikacijama 11. kuglačkog turnira „Bljesak“ koji u povodu ove vojno-redarstvene akcije pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice organizira KK ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
696

PAKRAC KAO BRDSKO-PLANINSKO PODRUČJE Kandidiran projekt izgradnje nove prometnice

Prva konkretna korist statusa brdsko-planinskog područja koji Grad Pakrac ima od početka ove godine mogla bi biti treća faza modernizacije Aleje kestenova. U ovogodišnjem državnom proračunu Programu p... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1076

OGŠ PAKRAC Učenici predstavili hrvatske skladatelje

U koncertnoj sali Osnovne glazbene škole Pakrac sinoć su učenici  45-minutnim koncertom posjetiteljima predstavili neka od najpoznatijih djela hrvatskih skladatelja čiji su program pripremili uz vodst... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
577

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKE OBNOVE UČENIČKOG DOMA SREDNJE ŠKOLE PAKRAC Za 1,23 milijuna kuna prepolovljen utrošak energije

Završnom konferencijom danas je predstavljen  upravo dovršen  projekt energetske obnove Učeničkog doma Srednje škole Pakrac u pakračkoj Ulici hrvatskih velikana. Kako je istaknula Senka Horvat iz Regi... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 77