banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Na tribini SDP-a organiziranoj u njihovoj prostoriji za čelništvo pakračke i lipičke stranačke organizacije jučer je u Pakracu boravio Davor Bernardić, predsjednik SDP-a i  Ivana Posavec Krivec iz Križa, šestopostavljena kandidatkinja na listi ove stranke za izbore za parlament EU.

Upitan nakon tribine što je razlog njegovog boravka u Pakracu čelnik SDP- je  za „Pakrački list“ rekao: „Cilj je potaknuti što više simpatizera SDP-a da izađu na izbore 26. svibnja. SDP je pokazao da se kroz naše zastupnike u nizu segmenata može boriti u EU parlamentu za ciljeve Hrvatske, pogotovo kada su u pitanju plaće, mirovine i zdravstvene zaštite. Sada su plaće tri, a mirovine pet puta manje od prosjeka EU. Imamo plan kako minimalna plaća ne smije biti manja od 4.000 kuna i plan kako podići mirovine za 300 kuna. To su stvari na koje stavljamo posebne naglaske.“

Do izbora, kako je rekao, će biti još stranačkih aktivnosti u Pakracu prvenstveno na predstavljanju plana „Slavonija 2030.“ koji sadrži plan razvoja ove regije u narednih 10 godina baziranog prvenstveno na razvoju poljoprivrede i osnaživanju turizma kako bi pružili mladim obiteljima razlog za opstanak.

Ivana Posavec Krivec je rekla da je po prijateljskoj liniji više puta boravila u Pakracu i stoga nije iznenađena stanjem. Profesionalno se bavila demografijom i svjesna je da sredinama u kojima su zabilježena ratna stradanja za razvoj treba veća pomoć središnje države i institucija. „Fondovi Europske unije su upravo velika prilika i za Pakrac i za Lipik jer je kroz njih moguće popraviti život svakog stanovnika samo ako postoji odvažna i hrabra vizija lokalnih čelništva. Posebno ako se iz njih makne sve ono što se danas smatra korupcijom“, rekla je potencijalna SDP-eova europaralamentarka.

Čelnici SDP-a su iz Pakraca otišli put Požege i Slavonskog Broda gdje su tijekom poslijepodneva i večeri planirane slične aktivnosti.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić