banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U petak 26. travnja s početkom u 18 sati u pakračkoj knjižnici bit će održana tradicionalna Noć knjige. Novina u odnosu na ranije godine odnosi se na učenike 1. do 4. razreda za koje će biti organiziran „prespavanac“ odnosno noćenje u knjižnici.
"Uz kviz za male i velike, roditelje i djecu, naziva "(NE)poznati književni junaci, dodjelu nagrada i priznanja NAJ čitateljima, predstavit ćemo novi roman Danijela Špelića, a svim novim članovima omogućiti besplatan upis u knjižnicu. Bit će tu i berba knjiga, pričaonica i radionica za djecu...ukratko - za svakog ponešto,a što je najvažnije - knjižnica u pomalo neformalnijem ozračju i radnom vremenu!“ doznajemo od Monike Lucić Fider, ravnateljice Gradske knjižnice Pakrac.
Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to su Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić