Posjetitelji su sinoć u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac mogli prisustvovati koncertu u mraku koji je pakračka glazbena škola organizirala povodom 12. rođendana njihovog slijepog učenika Lovre Kozića.

Bio je to zaista jedinstven doživljaj, a koncert je otvorio slavljenik Lovro na harmonici. Čestitkama su se pridružili i učenici Šimun Delišimunović i Diana Mirt na tamburi, Josip Vondra,  Sven Andričić i Leon Kaurin na harmonici, Tea Adžijević i Alexander Gustovarac na klaviru, Antun Horvat i Mihailo Pantelić na violini te Staša Kukić na flauti.

Koncert je bio održan u potpunom mraku, tako da su izvođači publici omogućili percepciju glazbe lišenu vizualnih podražaja i efekata, upravo onako kako je osjeća i naš mali sugrađanin Lovro. Bio je to izazov, ali i pohvala, za sve učenike koji su svirali u mraku jer su note morali naučiti napamet, a ne čitati kao inače na koncertima.

„Lovro nam je u školu donio posebnu dimenziju i radost. Drago nam je što ga imamo za učenika jer smatramo da Lovro može u životu puno napredovati s glazbom, pa tako i naša glazbena škola s njim. Naučio nas je puno toga, najvažnije da gledamo srcem i budemo bolji ljudi. Naša škola pruža priliku svoj djeci kojoj je glazba zadovoljstvo i ona ne poznaje nikakva ograničenja“, rekla je na početku koncerta ravnateljica Alfreda Petani Grafina  zahvalivši se prvenstveno Lovrinim roditeljima i sestri na podršci koju daju Lovri u njegovom glazbenom obrazovanju, Lovrinim profesorima koji ga glazbeno podučavaju te Udruzi slijepih Pakrac-Lipik.

Kako i priliči rođendanskoj proslavi, Lovro je nakon koncerta ugasio svjećice na svojoj rođendanskoj torti u društvu svoje obitelji, prijatelja i profesora.