Kuglački turnir „Bljesak“ na pakračkoj kuglani  jučer su odigrali mladi kuglači u konkurenciji kadeta mlađih od 14 godina i juniora mlađih od 18 godina. Natjecanje u obje kategorije je prošlo u izrazitoj dominaciji Pakračana. Kod kadeta je pobijedio Matko Škondro (KK Pakrac) sa, za tu kategoriju, jako dobrih 523 srušena čunja ispred klupskog suigrača Matka Šuperine (483), dok je treći bio Niko Kalvi (479) iz KK Slavonskog banovca. Iza njih se s velikim rezultatskim zaostatkom plasirao po jedan mladi Bjelovarčanin te dva kadeta iz Nove Gradiške.

U konkurenciji juniora  uvjerljivu rezultatsku pobjedu je ostvario domaći igrač Fran Ivošević ispred pet predstavnika Novske i Nove Gradiške.

Organizator KK „Slavonski banovac“ je najuspješnije nagradio medaljama.

Seniorski turnir se nastavlja večeras predzadnjeg dana kvalifikacija. U posljednja dva dana kvalifikacija će još neki od Pakračana, ali i kuglači iz Zagreba, Požege, Novske, Zaprešića, Pitomače i Virovitice pokušati dosegnuti završnicu u srijedu za što će trebati vrlo zahtjevan rezultat veći od 580 srušenih čunjeva. Do sada, od 8. travnja, je nastupilo rekordnih 125 kuglača iz brojnih mjesta kontinentalne Hrvatske, a u tako jakoj konkurenciji trenutno je među 16 najboljih i petero domaćih kuglača: 5. Zvonko Gnezda (605), 8. Davor Lepka (590), 10. Ilija Turković ml. (586), 11. Albert Jirasek (586) i 13. Robert De Zan (582).