banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Predstavnici Udruge HVIDR-a Pakrac kao što je to bilo oduvijek uobičajeno i lani su sudjelovali u svim obilježavanjima obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskog naroda na području Pakraca i Lipika te i u drugim krajevima gdje su stradavali hrvatski branitelji pri čemu je bila organizator obilježavanja tragičnih pogibija u Banovcu te akcije „Alfe“. Sudjelovali su na  sportskim igrama ŠNIDOR-u Požeško - slavonske županije koji je održan u Požegi te nacionalnim u Vukovaru gdje su osvojili drugo mjesto.  Također su sudjelovali u pakračkom „Križnom putu“ te na hodočašću vojske i policije  „Gospi Voćinskoj“, na pakračkom Grahfestu, sličnoj manifestaciji „Kašteli 2018“. Pri tom je uspostavljena vrlo dobra suradnja  s  Udrugom HVIDR-e iz Kaštela te s otoka Raba.

Kao i ranijih godina HVIDR-a Pakrac je osigurala i prigodnu podjelu  deset božićnih poklona za djecu članova, istaknuto je sinoć  na skupštini u izvješću o radu u 2018. godini predsjednika Stipe Hodaka.

U prošloj godini članarinu je platilo 67 članova, a sedam je temeljom socijalnih kriterija oslobođeno te obveze.

Udruga je za kandidirane  programe „Kaštela 2018.“, 24. ŠNIDOR Požeško - slavonske županije, „Batinjani“ te „Alfa 91“ od Grada Pakraca dobila 13.000 kuna što je ocjenjeno nedovoljnim. Pored toga od Županije su dobili 3.000 kuna, a još oko 15.000 skupili od članarina, refundacija i donacija tako da su na svoje aktivnosti potrošili nešto manje od 40.000 kuna pri čemu ne broje plaću osobe koja obavlja tajničke poslove za sve udruge članove koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata za što Grad osigurava 60.000 kuna, proizlazi iz izvješća blagajnika  Slavka Šoštarića.

U sličnom  sadržajnom i financijskom opsegu planiraju rad i u 2020. očekujući skromno povećanje sredstava iz Grada Pakraca za 2.000 kuna.

Obraćajući se ispred Grada Pakraca Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća, osim što im je još jednom zahvalio za ono što su učinili tijekom Domovinskog rata kao i na prošlogodišnjim aktivnostima je istakao da novac iz Gradskog proračuna nikada za braniteljske udruge nije bio problem i neće biti niti ubuduće. Pozdrav i zahvalnost članstvu pakračke HVIDR-e u ime Grada Lipika je izrazio dogradonačelnik Slobodan Katunar, a Stipan Grgić, predsjednik županijske HVIDR-e je nazočne upoznao sa statutarnim i administrativnim promjenama.

Na skupštini je izabrano deveteročlana izaslanstvo koje će sudjelovati u radu Skupštine županijske HVIDR-e.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić