Idući mjesec vlasnicima (fizičke i pravne osobe) parcela na području katastarskih općina Pakraca i Prekopakre, izvođači radova katastarske izmjere koja je započela u srpnju 2017. godine, tvrtke Geodist Zagreb i Geo Grupa Zagreb, predočit će elaborat katastarske izmjere. Laički to znači da će im se svakom pojedinačno predočiti nacrt rješenja kojim se utvrđuje novi broj katastarske čestice, stvarno stanje njenog položaja i veličine s ucrtanim postojećim čvrstim objektima i vlasničkom strukturom na što će vlasnici moći prihvatiti ili uložiti prigovor.

Ovih dana u tijeku je distribucija pisanih poziva i jako je važno da se  pozvani vlasnici odazovu u naznačenom terminu (dan i sat). Za katastarsku općinu Pakrac postupak predočavanja obavljat će se od 6. do 19. svibnja u prostoru Mjesnog odbora Pakrac na adresi Bolnička 1 (zgrada “Ćirinović“),  za katastarsku općinu Prekopakra od  13.  do 24. svibnja u prostoru Mjesnog odbora Prekopkra, Ulica dr. Ante Starčevića 28.

Za građane cjelokupan posao besplatan

Katastarska izmjera, vrijedna oko 6,6 milijuna kuna, koja obuhvaća u Pakracu površinu od 1238 hektara i u Prekopakri 698 hektara, ili nešto manje od 9000 pojedinačnih parcela,  ovim činom ulazi u završnicu prve faze  i za građane je posve besplatna jer je ugovorom definirano da će ju Grad Pakrac u četiri proračunske godine financirati s 3,96 milijuna kuna, a Geodetska državna uprava s oko 2,7 milijuna.

Kolika je praktična vrijednost cijelog projekta svjedoči podatak da je zadnja takva izmjera rađena 1915. godine.