U 21. kolu MŽNL Slavonije i Baranje Hajduk je s minimalnih 1:0 izgubio u Gunji od posljednjeplasiranog Jadrana te je tako nastavio rezultatsku crnu seriju započetu još u 18. kolu u Kutjevu. Za četvrti proljetni poraz Pakračani su pogodak primili u 34. minuti susreta. Idućeg vikenda u sklopu utakmica 22. kola u Pakracu gostuje Višnjevac.
Hajduk je u Gunji nastupio sastavu: Huska, Dupor (od 81’ Žižak), Pjerabon (od 86’ Rusmir), Baškiera, Res, Petrović, Krpan, Grubišić, B. Prohaska, Komljenović, Kovačić (od 74’ Kelemen).
Crni nogometni vikend potvrdili su i naši klubovi u 2. ŽNL. Vodeći Dobrovac izgubio je na vrućem terenu u Trenkovu od Sloge s 3:2, a Croatia je u Obriježi poražena od drugoplasiranog Graničara iz Zagrađa s 3:1.
Dobrovčani nakon prošlotjednog slavlja u susjedskom derbiju protiv Obriježana nisu uspjeli u 13. kolu nastaviti pobjednički niz. Prekinut je kod Sloge u Trenkovu, a golove za Dobrovčane u tijesnom porazu postigli su Merkaš i Popović.
Što se doista događalo na nogometnom travnjaku možemo iščitati iz izjave trenera Dobrovca Tomislava Kužileka za naš portal: „Domaćinu čestitamo na pobjedi, a glavnom sucu utakmice Bošnjaku "zahvaljujemo" na oduzimanju tri boda. Poraz je sastavni dio nogometa koji prihvaćam, ali ovakva krađa je sramota za savez i ovakvog čovjeka koji nosi sudački dres, dijeli pravdu na jednom sportskom susretu i poziva se na fair play. Ovdje ga danas nije bilo“. Unatoč porazu Kužilek svojim igračima ne zamjera ništa i najavljuje povratak starim navikama već narednog vikenda i to protiv trećeplasiranih Sulkovaca.
Obriježani su tradicionalno izgubili. Iako su prvo poluvrijeme, protiv još jednog pretendenta na naslov – Graničara iz Zagrađa – vodili s 1:0 pogotkom Bahnika, gosti su okrenuli rezultat u nastavku susreta i pobjedom se bodovno poravnali s Dobrovcem na vrhu tablice. Iduće kolo Croatia igra opet protiv Graničara, ali u Bučju.
U 1. ŽNL Lipik je u 16. kolu slavio protiv Jakšića s 5:0 golovima Oršića, Alviža, Jiraseka i Derwicha (2) te je ovom pobjedom preskočio na tablici upravo Jakšićane i sada se nalazi na 4. mjestu s 26 bodova. Iduće kolo igraju kod Croatije u Mihaljevcima. Treba reći da je utakmica u Lipiku započela minutom šutnje za preminulog Martina Kovačića, istaknutog lipičkog sportskog djelatnika.
U 3. ŽNL Slavonija iz Prekopakre je u utakmici 10. kola izgubila u Marinom Selu od Jovače s 3:0, dok je Dinamo iz Badljevine kod kuće odigrao 1:1 s Ovčarama (Nadaždi).