U Hrvatskom domu  dr. Franjo Tuđman u nedjelju s početkom u 19 sati bit će održana praizvedba kazališne predstave «Kradljivci vremena» koja je nastala u sklopu zajedničkog  projekta «Glumim, dakle jesam!» kazališta Mala scena i Teatra Tirena iz Zagreba.

Cilj projekta koji su ova dva renomirana kazališta provodila u Pakracu i Daruvaru od lanjskog travnja je bio razvijanje socijalnih i kreativnih vještina te jačanje samopouzdanja kroz umjetničko/kreativne radionice u svrhu prevencije antisocijalnog ponašanja. Mladi u dobi od 15 do 25 godina imali su priliku sudjelovati u nizu dramskih radionica kao što su radionice dramaturgije, režije, fizičkog teatra te glasa i govora, radionica cirkuskih vještina, likovnih radionica odnosno na radionicama scenografije, kostimografije, izrade rekvizita i grafičkih materijala te na lutkarskim radionicama, a rezultat svega je predstava koja će praizvedbu imati u  nedjelju u Pakracu, a premijeru u Zagrebu u kazalištu Mala scena 4. svibnja.
Od Pakračana u predstavi glume Emi Ančić, Nina Babojelić, Patrik Mercluft i Ana Pjerabon.

„Kradljivci vremena“ nastali su prema improvizacijama polaznika dramskih radionica i bave se pitanjem: što se događa s onima koji se nađu u Zemlji zaborava? Zemlja zaborava mjesto je gdje stoluje Gospodarica vremena, koja uz pomoć svojih kradljivaca ima moć preraspoređivati vrijeme tako da ga nekima oduzima, a drugima daje. Oni koji se ne pronađu niti u jednoj od te dvije kategorije, završe kao zaboravljeni, tj. kradljivci vremena.

Sredstva za provedbu projekta dobivena su na natječaju „Umjetnost i kultura za mlade“ Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Ukupna vrijednost projekta iznosi 826.720 kune. Iznos od 702.712 kuna osigurala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak sredstava osiguran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Ulaz na predstavu je besplatan.