Davor Lepka sinoć je preuzeo vodstvo u kvalifikacijama 11. kuglačkog turnira „Bljesak“ koji u povodu ove vojno-redarstvene akcije pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice organizira KK „Slavonski banovac“. On je u svom četvrtom ovogodišnjem nastupu na turniru srušio jedan od svojih najboljih službenih rezultata, odličnih 590 čunjeva čime može ozbiljno računati na nastup u završnici ovog po broju kuglača i njihovoj kvaliteti renomiranog regionalnog kuglačkog turnira. S razlogom se finalu u kojem će nastupiti 16 najboljih iz kvalifikacija mogu nadati i Pakračani Albert Jirasek (586), Robert De Zan (582) Novljanin Marko Hečimović (582), Vjekoslav Anušić (578) i Tomislav Luksetić (574).

Zaključno sa jučerašnjim danom nastupilo je do sada 92 kuglača od kojih 35 domaćih te 67 iz mjesta: Novska, Koprivnica, Nova Gradiška, Slavonski Bord, Đakovo, Kutina, Ozalj, Požega, Lipovljani, Slunj, Pitomača, Osijek, Bukovlje, Vukovar, Zagreb i Sisak. Među njima van konkurencije i dvije žene  Đakovčanke  Vesna  (563)  i  Ivona (514) Đapić te dva pakračka rekreativca koja rezultatima nisu mogli parirati utreniranim kuglačima, ali im treba odati priznanje za hrabrost i volju. Vrlo dobar nastup imao je i pakrački kadet Fran Ivošević (558).

Prije dvodnevne uskršnje pauze, kvalifikacije se nastavljaju danas i sutra od 17 sati, a osim domaćih kuglača, među kojima su još dva rekreativca, svoj termin rezervirala je skupina kuglača iz Požege, Siska, Nove Gradiške i Kutine tako da će ponovo biti srušen sadašnji rekordni broj natjecatelja. Ipak glavni favoriti  i dosadašnji pobjednici ili nagrađivani poput naših Zvonka Gnezde i Davora Štora te Luke Bolanće iz Zaprešića, Daria Dude iz Novske, Bjelovarčanina Željka Košutića nastupit će u nekom od preostalih devet dana do 30. travnja  do kada traju kvalifikacije.

Završnica gdje će biti mjesta za 16 najboljih iz kvalifikacija je na programu 1. svibnja.   Pobjedniku će pripasti nagrada od 2.000 kuna i zlatna medalja, a nagradama od 1000 do 200 kuna bit će nagrađeni i petero ostalih najuspješnijih.