Virtualni arhiv Pakračkog lista

Siječanj 2022

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 55 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Sport
Darko Baronica
1907

BRIDŽ Pakračani dobri u Zadru

Pet pobjeda i dva poraza zabilježio je Bridž klub Pakrac na završnici timskog prvenstva Hrvatske B lige koja je ovog vikenda igrana u Zadru. S time rezultatom u konkurenciji osam klubova su osvojili pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1420

ŽUPANICA PORUČUJE PAKRAČKIM STUDENTIMA Županija i dalje financira prijevoz vlakom

Prije dva dana na službenoj Facebook stranici požeško-slavonske županice Antonije Jozić objavljena je obavijest da Županija i dalje financira prijevoz vlakom pakračkim studentima koju objavljujemo u pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1211

KUGLAČKA PRVENSTVA Novi bodovi Pakrac Papuku i Lipiku

Novu pobjedu, drugu u siječnju, zabilježili su kuglači Pakrac-Papuka. Oni su na svojoj kuglani u subotu u 14. kolu 1.B HKL pobijedili  Fortunu iz Đakova s 5:3. Pojedinačne bodove su donijeli D. pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
2094

ANALIZA REZULTATA POPISA STANOVNIŠTVA Rat i demografija se jako ne vole

Grad Pakrac na prošlogodišnjem rujansko-listopadskom popisu stanovništva imao je 7095 stanovnika, rezultat je prvih preliminarnih objavljenih rezultata koje je na svojim stranicama 14. siječnja obja pročitaj..

Kultura
Iva Širac
1533

NOĆ MUZEJA 2022. Oživljena povijest u pakračkim muzejima

Ovogodišnja, sedamnaesta po redu Noć muzeja održala se sinoć u uvjetima sličnima prošlogodišnjima – online i tamo gdje je to moguće ‘uživo’, uz prigodnu temu “Muzeji – između stvarnog i digital pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1833

ZA LANJSKI ZLOČIN U PAKRAČKIM VINOGRADIMA Miloradu Arseniću 12 godina zatvora

Na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina nepravomoćno je na Županijskom sudu u Bjelovaru osuđen Milorad Arsenić (72) iz Pakraca koji je u 27. siječnja prošle godine u istočnim pakračkim pročitaj..

Udruge
Iva Širac
964

SKUPŠTINA UDRUGE INVALIDA RADA PAKRAC - LIPIK Prošlu godinu obilježile minimalne aktivnosti

Pružanje pomoći i upoznavanje članstva s novim zakonima i propisima s posebnim osvrtom na one koji se odnose na zaštitu osoba s invaliditetom te pružanje pravne pomoći članovima koji iskažu potrebu pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1193

(PROMO) PROJEKT "REVITALIZACIJA DRUŠTVENOG CENTRA PAKRAC" Pokazatelj za razmišljanje drugim udrugama

U sklopu provedbe projekta „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ koji je financiran sredstvima Republike Hrvatske (15 posto) i Europskog socijalnog fonda (85 posto) u iznosu od 1.378.515,42 kuna pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1114

DANAS POSLIJEPODNE U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi 596. broj „Pakračkog lista“ u kojem možete pročitati: Potraga za boljim Ako Državni zavod za statistiku ne promijeni metodologiju narednih deset godina je pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1554

PROSTORNA DOKUMENTACIJA Napokon planski u sportski centar

foto: pakrac.hr Prije nekoliko dana istekao je rok za dostavu ponuda za izradu idejnog projekta "Urbanističko-arhitektonsko rješenje Sportsko-rekreacijskog centra Pakrac" koju je Grad raspisao poče pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1834

"MAJSTOR STRAHA" D. ŠPELIĆ Snimljen hrvatski horor film po njegovom romanu!

Malo je reći da poznati pakrački pisac Danijel Špelić ne miruje. Osim što je pri kraju njegov osmi po redu uradak, roman SF tematike „Kolonija“, čija je promocija najavljena za ožujak ove godine, Da pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1724

KORONAVIRUS Na Požeštini divlja, lokalno u opadanju

Dok koronavirus na području županije divlja i obara sve negativne rekorde, Pakrac i Lipik su oaza zdravih, proizlazi iz statističkih podataka koje smo jutros dobili od Hrvatskog zavoda za javno zdra pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
2023

ŽIVOTINJE NA CESTAMA 11 prijava protiv istog vlasnika na Bučju

Vezano za neugodnu pojavu da koze brste svježe položene vijence na spomen obilježju logora Bučje 21. siječnja smo Policijskoj upravi poslali upit: „Vezano uz vaš  dopis od 20. siječnja koji gov pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1585

MARIJANA PETIR U RADNOM POSJETU PAKRACU Upoznata s projektima i investicijama, ali i problemima poljoprivrednika

Radni sastanak s pakračkim poljoprivrednicima, obilazak DVD-a Pakrac i pakračke poduzetničke zone jučer je obilježio radni posjet Marijane Petir, saborske zastupnice i predsjednice saborskog Odbora pročitaj..

Sport
Darko Baronica
2338

HRVATSKI MOTOCIKLISTIČKI SAVEZ Vladimiru Tessariju nagrada za životno djelo

Vladimir Tessari, naš sugrađanin i dugogodišnji sportski djelatnik Moto kluba Pakrac-Lipik te Hrvatskog motociklističkog saveza, dobitnik je ovogodišnje Nagrade HMS za životno djelo. Za najveće priz pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1264

KOMUNALAC Od utorka sakupljanje papirnatog otpada

Iz "Komunalca" obavještavaju korisnike da od ovog tjedna nastavljaju sakupljanje papira i kartona po novom izmijenjenom rasporedu za područje Grada Pakraca, dok za područje Grada Lipika ostaje po ve pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1520

KUGLAČKA PRVENSTVA Odličan Lipik, korona prijeti

Pobjeda Lipika, neriješeno Slavonskog banovca, poraz Sloge, te odgoda Pakrac Papuka rezultati su ovog kuglačkog vikenda naših klubova u tri prvenstvene lige. Kuglači Pakrac Papuka nakon vrlo dobrog pročitaj..

Kultura
Iva Širac
1548

NOĆ MUZEJA 2022. Građane očekuju zanimljivi sadržaji uz ograničenja

Muzej grada Pakraca i Muzej vojne i ratne povijesti u petak 28. siječnja obilježit će 17. nacionalnu Noć muzeja. Iako je muzejska noć bila uvijek najposjećenija u godini, i ova će se morati održati pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1771

ZIMSKA PROZIVKA NOGOMETAŠA HAJDUKA Matijašević zasad jedino pojačanje

Šesnaest od ukupno osamnaest seniora Hajduka odazvalo se 22. siječnja na prozivku trenera Nebojše Gostimira te odradilo prvi trening na Gradskom stadionu u sklopu sedmotjednih priprema za proljetni pročitaj..

Gospodarstvo
Darko Baronica
2277

ŠTO NAS OČEKUJE U GRAĐEVINSKOJ 2022. GODINI? Najviše novca gradskim prometnicama

Dovršetak radova na projektu aglomeracija, početak građevinskih radova na rekonstrukciji Spahijskog podruma, sanacija i modernizacija pakračkog vatrogasnog doma trebali bi biti najvredniji i najobim pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1960

(PROMO) PROJEKT „OSMIJEH ZA OSMIJEH“ Korisnici zadovoljni projektom

Početkom svibnja 2021. godine započeo je obilazak starijih i nemoćnih osoba u sklopu Projekta „Osmijeh za Osmijeh“, UP.02.1.1.13.0376  koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac zajedno pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1244

RADOVI NA AGLOMERACIJI Naznaka prvih tehničkih pregleda

Obilježje radova na aglomeraciji unazad mjesec dana je u znaku blagdana i zimskih vremenskih prilika uslijed čega je  i  manji intenzitet, kako u pogledu angažmana radnika, tako i mehaniza pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1571

DJEČJI VRTIĆ „MASLAČAK“ Poziv na upis u program igraonice

Dječji vrtić Maslačak Pakrac jučer je započeo s upisima u program igraonice koji je namijenjen djeci od navršenih tri godine života koja nisu polaznici redovitog programa predškolskog odgoja u dječj pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1498

KORONAVIRUS Nagli porast oboljelih s blažim simptomima

U Požeško-slavonskoj županiji jutros  je aktivno 1055 slučajeva zaraze korona virusom pri čemu je 26 osoba hospitalizirano. Jučer je bilo još i više aktivnih zaraza, 1113, a prekjučer 1024 tako pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1976

POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA "RURALNO JE POPULARNO!" Novim sadržajima potaknuti mlade na ostanak

„Ovim projektom, osim što želimo raznim novim sadržajima za mlade na području Pakraca potaknuti na njihov ostanak, želimo postići i da već postojeći subjekti u lokalnom turizmu još više surađuju. Im pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1456

PAKRAČKI TENISKI BALON Dnevno popunjen prosječno pet sati

U prosincu, prvom cijelom mjesecu poslovanja pakračkog teniskog balona, njegov upravitelj Sportska zajednica Grada Pakraca, od najma terena ostvarila je prihod nešto veći od 14.000 kuna čime je pokr pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1185

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE Najveće međugodišnje smanjenje nezaposlenosti zabilježeno u Pakracu

U evidenciji pakračkog Zavoda za zapošljavanje posljednjeg dana prošle godine je bilo 408 osoba što je za 34 više nego mjesec dana ranije pri čemu je 65 novoprijavljenih i 16 novozaposlenih. Od tih pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
4039

LJUDSKA GLUPOST I BEZOBRAZLUK RUKU POD RUKU Stado koza brsti vijence na spomen obilježju na Bučju!

Samo dva dana nakon komemoracije na Bučju i obilježavanja 30. godišnjice razmjene zatočenika zloglasnog srbočetničkog logora Bučje, naša čitateljica (podaci poznati redakciji) poslala nam je pomalo pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1641

OD 18. SIJEČNJA Za automobilski promet zatvoren središnji trg

Od 18. siječnja od 8 sati za sav automobilski promet zatvorena je županijska cesta koja prolazi preko središnjeg gradskog Trga bana Josipa Jelačića, od križanja ispred katoličke do križanja ispred p pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1371

BRIDŽ Pakrački bridžisti na završnici u Zadru

Članovi Bridž kluba Pakrac posljednjeg vikenda ovog mjeseca nastupit će u Zadru na završnici B (druge) hrvatske lige. Pravo nastupa u Zadru izborili su u subotu osvajanjem drugog mjesta na regionaln pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 55