Lipik Medium

Pobjeda Lipika, neriješeno Slavonskog banovca, poraz Sloge, te odgoda Pakrac Papuka rezultati su ovog kuglačkog vikenda naših klubova u tri prvenstvene lige.

Kuglači Pakrac Papuka nakon vrlo dobrog starta u drugom dijelu 1. B HKL prošlog vikenda i uvjerljive pobijede s optimizmom očekivali su u subotu utakmicu protiv trećeplasirane Lepoglave. No na zahtjev domaćina utakmica je zbog prisutnosti korone u njihovom klubu odgođena za 6. veljače. Zbog korone ovog vikenda u toj ligi od pet zakazanih utakmica odigrane su samo dvije, a jedna je odgođena i u drugoj ligi tako da ova epidemiološka situacija ozbiljno prijeti nastavku kuglačkih natjecanja. Bude li sve prema planu idućeg vikenda Pakračani dočekuju četvrtoplasiranu „Fortunu“.

U 2. HKL Slavonski banovac na svojoj kuglani unatoč odličnoj utakmici u kojoj su srušili prosječno izvrsnih 556 čunjeva osvojio je samo bod protiv trećeplasiranog Zanatlije iz Sl. Broda. Dobrim rezultatima pojedinačne bodove su osvojili D. Lepka (555) i A. Marin (558), a najboljem Z. Gnezdi niti 599 čunjeva nije u subotu bilo dovoljno za individualnu pobjedu. Dva boda za neriješenih 4:4 su donijeli ukupno 5 čunjeva (3339:3334) više srušenih naših kuglača. Nakon 13. kola Banovac je s 14 bodova na tablici točno u sredini, na 6. mjestu, no između 3. i 7. mjesta je velika bodovna gužva, a najvažnije je da su začelju znatno odmakli. U idućem kolu gostuju kod Silosa u Đakovu koji im je za petama.

Marin Medium

U trećoj ligi odličan start drugog dijela prvenstva ima Lipik 1974 koji je ovog vikenda ostvario drugu pobjedu za redom i iz donjeg dijela bodovno gusto natiskane tablice s 12 bodova došao na diobu drugog do petog mjesta. U petak su na svojoj kuglani pobijedili PKK Halo 192 sa 6:2 ostvarivši odličan prosjek od 564 čunja po igraču. Najbolji je bio I. Hofman (591), a pojedinačne bodove su donijeli još  T. Luksetić (587), M. Reberović (532) i D. Tušim (564).

Davor Lepka Medium

Kuglači prekopakranske Sloge poraženi su u Sl. Brodu od Regoča. Utakmica je odlično počela za Slogu jer su u prvoj postavi I. Šulc (528) i I. Katalinić (530) donijeli individualne bodove. No u nastavku utakmice su odigrali znatno lošije i poraženi su sa 6:2  pri čemu su ostvarili slabi prosjek od tek 502 srušena čunja po igraču.

Sloga je s osam bodova na tablici osma, tek s bodom više od zadnjega i dalje im predstoji borba za opstanak.

U sljedećem kolu međusobnu utakmicu odigrat će naša dva trećeligaša (petak 18 sati).