IMG 9912

Šesnaest od ukupno osamnaest seniora Hajduka odazvalo se 22. siječnja na prozivku trenera Nebojše Gostimira te odradilo prvi trening na Gradskom stadionu u sklopu sedmotjednih priprema za proljetni dio prvenstva Međužupanijske nogometne lige Sl. Brod-Požega. Na prvom okupljanju nogometaše su pozdravili predsjednik Vladimir Gazić, dopredsjednik Slavko Vuić te sportski direktor Boris Prohaska.

IMG 9903

U odnosu na jesen, jedino novo lice u svlačionici zasad je 26-godišnji Filip Matijašević, donedavni napadač austrijskog trećeligaša Union Gurten, koji će konstitucijom, znanjem i iskustvom zasigurno pridonijeti ubojitosti pakračkog napada. Filip je povratnik u redove Pakračana koji je nakon zapaženih igara Hajduk napustio 2015. godine, oprobavši se nakon toga u najvišim hrvatskim nogometnim razredima. Nosio je dres NK Zagreb u 1. i 2. HNL, nakon čega ga put vodi u Hrvatski dragovoljac pa potom u Austriju. Posljednjih godinu i pol liječio se od neugodne ozljede koja je, kako kaže, danas prošlost i spreman ulazi u zimske pripreme.

IMG 9905

Osim Matijaševića, klub još pregovara s pojedinim igračima pa je za očekivati da će do kraja prijelaznog roka (28. veljače) rubrika „dolasci“ biti bogatija za još koje ime. Klub su za sada napustili Popović (BiH), Jozipović i Šulc.
„Nisam spokojan jer ulazimo u nastavak sezone s mršavim igračkim kadrom. Napustila su nas tri igrača, došao je jedino Matijašević, pa iako prijelazni rok još traje čini se da je pred nama još jedna neizvjesna polusezona po tom pitanju. No nema kukanja, seniorskom pogonu smo priključili mlade juniore koji su napunili 16 godina - Stjepana Kiša i imenjaka mu Dietzmana i nastojat ćemo na terenu pružiti ono najbolje u takvim okolnostima. Kondicijske pripreme odrađivat ćemo četiri puta tjedno na dva vanjska terena, a unutarnji program odrađivat ćemo u klupskoj teretani. Već imamo dogovoreno više pripremnih utakmica pri čemu je prva 29. siječnja u gostima protiv Kutjeva. Slijedi provjera 2. veljače s Moslavinom u Kutini pa 5. veljače kad igramo s Moslavcem iz Popovače. Još ćemo se testirati protiv Sloge iz N. Gradiške, Garića, Suhopolja… Nastavak prvenstva predviđen je za 12. ožujka kad u Pakracu gostuje Slobodnica, a tjedan ranije igra se županijski Kup“, rekao je trener Hajduka Nebojša Gostimir.
Hajduk je jesenski dio sezone završio na 6. mjestu s 20 osvojenih bodova.

IMG 9907