bombaš vinograd pixel

Na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina nepravomoćno je na Županijskom sudu u Bjelovaru osuđen Milorad Arsenić (72) iz Pakraca koji je u 27. siječnja prošle godine u istočnim pakračkim vinogradima, Ulica Jana Žiške bacio bombu na djelatnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju, izvješćuje jučer portal Bjelovarac.hr.

Tog dana, oko 9,15 sati zaposlenici HEP-a došli su mu isključiti struju jer nije plaćao račune. Nezadovoljan njihovim postupanjem, stoji u presudi, Arsenić je u namjeri da ih liši života, iz svoje kuće u njihovom smjeru bacio ručnu bombu M75 s koje je prethodno skinuo osigurač. Bomba je pala i dokotrljala se kolnikom do djelatnika HEP-a i eksplodirala u njihovoj neposrednoj blizini. Sva trojica zadobila su teške tjelesne ozljede. Jedan je zadobio ozljede osobito opasne po život, a su tek pukom srećom sva trojica preživjela, najteži ozlijeđeni 52-godišnjak s teškim zdravstvenim posljedicama.


Arsenić je proglašen krivim za počinjenje tri kaznena djela ubojstva u pokušaju te mu je za svako pojedino izrečena kazna od po pet godina zatvora. Za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari izrečena mu je još godina dana zatvora. Na kraju, Arseniću je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 12 godina, a u kaznu mu je uračunato i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se nalazi od 27. siječnja prošle godine te će ondje ostati do pravomoćnosti presude.

Fotografija: PIXSELL /Antonio Pejša/