briđ vjeko

Pet pobjeda i dva poraza zabilježio je Bridž klub Pakrac na završnici timskog prvenstva Hrvatske B lige koja je ovog vikenda igrana u Zadru. S time rezultatom u konkurenciji osam klubova su osvojili četvrto mjesto.

Poraženi su u 1. kolu u petak navečer od zagrebačkog Dimerosa sa 4:16, da bi nakon toga u subotu dobili sva četiri meča: Dubrovnik 14:6, Split II 15:5, Zadar I 13:7 i Rijeku 12:8. te se zahvaljujući tome posve neočekivano našli u vrhu gustog poretka na tablici gdje su prva četiri tima bila udaljena samo dva boda, a time i u konkurenciji za prva dva mjesta koji bi ih dogodine odvela u A ligu. 

No umor od subote kada su ukupno igrali osam sati i neiskustvo utjecali su na nedjeljne rezultate. Najprije je pobijeđen Zadar II s 12:8 da bi u odlučujućem meču protiv Splita I izgubili s katastrofalnih 20:0 te završili kao četvrti sa 71 bodom (Dimeros 90, Rijeka 88, Split I 87).

Unatoč ovom lošem nastupu u zadnjem meču mi smo posve zadovoljni našim nastupom u Zadru i da nam je netko unaprijed ponudio ovaj rezultat prihvatili bismo ga bez razmišljanja.  Na taj poraz je presudio umor od prethodnih dana, ali i neiskustvo jer je ovo nama u ovom sastavu i pod imenom BK Pakrac pri ovakav nastup, rekao je Vjekoslav Šuperina, predsjednik kluba.

Za BK Pakrac su u Zadru nastupili: Vjekoslav Šuperina, Valentin Senci, Ivan Švajghart, Damir Rendić i Siščanin Zlatko Unetić. Pakračani su pravo nastupa na završnici u Zadru ostvarili osvojivši dva tjedna ranije drugo mjesto na kvalifikacijskom turniru u Zagrebu.