banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

IMG 9961

Malo je reći da poznati pakrački pisac Danijel Špelić ne miruje. Osim što je pri kraju njegov osmi po redu uradak, roman SF tematike „Kolonija“, čija je promocija najavljena za ožujak ove godine, Danijel je učinio iskorak i u svijet filma. Po vlastitom horor romanu „Uljezi“, napisao je scenarij za cjelovečernji igrani film „Granice straha“ u trajanju od 90 minuta, snimljen na zagrebačkoj Medvednici.
Tri godine duga postprodukcija, privedena je kraju, a jučer je u pakračkoj knjižnici održan zatvoreni tzv. „screen testing“ radne verzije filma, odnosno kritično gledanje filma s ciljem uočavanja potencijalnih nepravilnosti.

IMG 9965

„Redatelj filma je Sven Marić, iz V. Gorice, a film je nastao suradnjom njega i zagrebačke tvrtke „Brojka Produkcija“. Snimljen je prije tri godine nakon čega je uslijedilo duže razdoblje post obrade i montaže. Spomenuti redatelj je ujedno investitor cijelog projekta za koji je do sada potrošeno oko 150 tisuća kuna. Godi takvo povjerenje, a nadam se da će i gledatelji biti zadovoljni filmom. Mislim da je to prvi „home invasion“ triler u Hrvatskoj“, rekao je Danijel i otkrio da će Pakračani još malo pričekati s premijerom u našem gradu, jer je zamisao da se prvo prijavi na međunarodne festivale nakon čega bi uslijedila hrvatska promocija filma.
Ovo nije prvi Špelićev odmak od pisanja, jer je u prosincu 2019. godine njegov roman prvijenac „Vidio sam kako umireš“ otkupila Hrvatska radio televizija i adaptirala ga u radio-dramu i izvela na 2. programu Hrvatskog radija u sklopu emisije KriK tijekom koje se u jednosatnom programu izvode poznati naslovi iz ciklusa radio – komedija, krimića i trilera. Špelić je bio prvi Pakračanin čije je ostvarenje HRT platio, pa nije nemoguće da se nakon radija, njegovo ime uskoro pojavi i u TV programu državne televizije. 

Špelić film

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić