osmijeh slika

Početkom svibnja 2021. godine započeo je obilazak starijih i nemoćnih osoba u sklopu Projekta „Osmijeh za Osmijeh“, UP.02.1.1.13.0376  koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac zajedno sa partnerima; Gradom Pakracom, Centrom za socijalnu skrb Pakrac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Požega.

Jedna od korisnica je i gospođa Milka Hanža. Rođena Pakračanka koja će ove godine napuniti 80 godina te do sada nije koristila ovakav vid pomoći. U projektu je od samog početka te je nekoliko puta tjedno obilazi zaposlenica Mira Kukić. 

Gospođa Hanža je izuzetno zahvalna i zadovoljna što je dobila priliku sudjelovati u ovako hvale vrijednom projektu. Ističe kako joj Mira pomaže u svim kućanskim poslovima te odlazi u trgovinu i ljekarnu što sama ne bi mogla zbog svog zdravstvenog stanja.

Uz sve to pronađu vremena i za druženje i razgovor što je korisnici ponekad važnije od samih kućanskih poslova te se nada da će se ovaj projekt nastaviti.

Vrijednost ovog projekta je 1.857.300,00 kn te je financiran iz Programa ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA II .

Opći cilj projekta je pridonijeti smanjenju nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti omogućavanjem pristupa tržištu rada i unaprjeđenjem radnog potencijala teže zapošljivih žena te pružanjem adekvatne pomoći i podrške starijim, nemoćnim i osobama u nepovoljnom položaju.

Logo Osmjeh za osmjeh

OP ULJP ESF logo lenta i napis

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost GDCK Pakrac.