banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Lipanj 2019

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 65 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
851

VATROGASNO NATJECANJE Stotinjak naših vatrogasaca pokazali vještine i spremnost

Vatrogasno natjecanje u kategorijama vatrogasna motorna štrcaljka i vatrogasna traktorska cisterna danas je na igralištu u Filipovcu okupilo stotinjak vatrogasaca raspoređenih u deset ekipa. Svoje vje... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
653

FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA Građanima 11 milijuna kuna za poticaje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

Nakon što je Fond prošle godine sufinancirao nabavu i ugradnju kotlova na biomasu i dizalice topline, ove godine su, uz navedeno, u program poticaja dodani i sunčani toplinski kolektori za zagrijavanj... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
728

OGŠ PAKRAC U glazbene klupe 12 novih učenika, mjesta još ima

U novoj pedagoškoj godini Osnovna glazbena škola Pakrac nakon drugog upisnog roka imat će 12 novih učenika, a ove godine učenici imaju priliku učiti i novi instrument, violončelo, za što je pakračka g... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
740

KINO PAKRAC Nastupa ljetna stanka

Želite li se sakriti od ovih vrućina u ugodnom ambijentu pakračkog kina to možete ovog ljeta učiniti još samo ovog vikenda. Horor-triler „Annabelle 3“ koji je na programu sva tri dana ovog vikenda s p... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
711

COOLTURNO LJETO Bogat i sadržajan srpanj za pakračku djecu i mlade

Gradska knjižnica Pakrac, Muzej grada Pakraca i Osnovna glazbena škola Pakrac tijekom srpnja organizirali su ljetni program za osnovnoškolce koji se sastoji od niza edukativnih i zabavnih aktivnosti k... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
716

VELIKI BANOVAC Nastavak asfaltiranja ceste prema groblju

Jučer su u Velikom Banovcu započeli radovi na nastavku modernizacije nerazvrstane ceste,  pristupnog puta prema rimokatoličkom groblju koje zajednički koriste mještani Velikog Banovca i Gornje Obrijež... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2043

TOPLICE LIPIK Liječnici stekli nova stručna zvanja

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik jučer su predstavljena tri liječnika koja su nedavno stekli nove statuse specijalista iz uže specijalizacije. Na području  iz neuromuskularnih ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1175

SANDA ŠKONDRO, "NEKRETNINE VOSTRI" Država potiče kupnju, mladima Kusonje najatraktivnije

Aktualna situacija s migracijom stanovništva potaknula nas je na razgovor sa Sandom Škondro iz posredničke agencije „Nekretnine Vostri“ te doznamo kako se takva situacija reflektira na tržište nekretn... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
812

MR. DAVOR HUŠKA, POMOĆNIK MINISTRICE Sve manje u politici, sve više u znanosti, ali o odlasku iz Pakraca ne razmišljam  

Više je razloga za razgovor s mr. Davorom Huškom, pomoćnikom ministrice regionalnog razvoja i fondova EU. Pakrac je od tog Ministarstva unazad pola godine dobio dva povlaštena statusa: jedan se odnosi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
721

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI Čestitka gradonačelnice Anamarije Blažević

25. lipnja slavimo godišnjicu važnog povijesnog trenutka kada je Hrvatski sabor na ovaj dan 1991. godine donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, proglašavajući Republiku... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
812

VATROGASNA ZAJEDNICA PAKRAC – LIPIK 150 mladih vatrogasaca na natjecanju u D. Obriježi

Na nogometnom igralištu u Donjoj Obriježi danas prijepodne okupila se vatrogasna budućnost na tradicionalnom natjecanju iz vatrogasnih vještina za mladež i pomladak. Čak 150 budućih vatrogasaca iz DVD... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
708

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI Odana počast polaganjem vijenaca

Povodom Dana državnosti i u sjećanje na sve poginule branitelje izaslanstva Grada Pakraca i Grada Lipika predvođeni pakračkim dogradonačelnikom Marijanom Šircem i predsjednikom Gradskog vijeća Mirosla... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
663

UPISI U SREDNJU ŠKOLU U Pakracu mjesta za 120 učenika

Internetskim prijavama u srijedu 26. lipnja u cijeloj Hrvatskoj započinje postupak upisa u srednje škole koji će trajati sve do 19. srpnja. U Srednjoj školi Pakrac je 120 slobodnih mjesta  za buduće s... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
755

TREĆA GODINA TRAGANJA ZA PAKRAČKIM STARIM GRADOM Počela arheološka istraživanja

Danas su na parkiralištu između zgrade „općine“ i policijske postaje počela arheološka iskapanja na lokalitetu starog grada Pakraca što je treća godina za redom kako traju ova arheološka istraživanja,... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
737

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 565. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: OBLJETNICE HAJDUKA I SELJAČKE SLOGE Sa... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
702

(PROMO) ZAVRŠENA IZGRADNJA PODUZETNIČKOG INKUBATORA LIPIK

Izgradnja Poduzetničkog inkubatora Lipik je završena. Ugovor za izvođenje radova s izvođačem Maksim 4 potpisan je u lipnju 2018. godine, a vrijednost izgradnje je 18.487.466,48 kuna. Navedeni iznos su... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
714

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE SVIBNJU Novozaposlenih 95, dvoje u inozemstvu

Rekordnih 95 osoba iz evidencija pakračkog Zavoda za zapošljavanje je dobilo posao u svibnju što je za 38 osoba više nego u travnju. Od toga broja 53 ih je dobilo na području naše županije, 13 u ostat... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
697

RADOVI NA TRGU Prvi vidljivi rezultati

Posljednja dva tjedna zahuktali su se radovi na Trgu bana Jelačića u Pakracu koje izvodi Poduzeće za ceste Slavonski Brod. Zadovoljna je i Marija Čar, voditeljica Odsjeka za stambeno-komunalne poslove... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
710

ZBOG PREMALO EKIPA Otkazan ljetni malonogometni turnir!

Tradicionalni malonogometni turniru u Pakracu je otkazan! Kako doznajemo od Denisa Relote, tajnika Sportske zajednice Grada Pakraca, organizatora turnira, razlog otkazivanja su tek dvije prijavljene e... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
722

UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA "OTVORI VRATA SVIJETU RADA" Osposobljavanjem do lakšeg zaposlenja

„Otvori vrata svijetu rada“ naziv je projekta vrijednog 797.908,21 kuna u potpunosti financiranog iz poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-Faza III“ u sklopu ESF Operativnog programa ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
727

DVD PAKRAC Stigla dva nova vozila

DVD Pakrac od prošlog tjedna bogatije je za dva nova vozila. U partnerstvu DVD i Grada Pakraca kupljeno je vozilo auto-ljestve, a Ministarstvo poljoprivrede je iz sredstava naknade za opće korisnu fun... pročitaj..

Sport
Pakrački List
743

MOTOKLUB PAKRAC-LIPIK Skupljaju bodove i povrede

Pakrački motocrosisti su u tri lipanjska vikenda vozili čak tri utrke, do kojih dvije za prvenstvo RH skupivši poprilično bodova, ali i ozljeda što govori dovoljno koliko je ovaj sport zahtjevan. U Ko... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1291

SENDI ŠTRBAC, PAKRAČKA MARATONKA Slučajna sportašica pomjera vlastite granice

Problem s hlačama koje pri jutarnjem oblačenju nisu otišle dalje od pola bedara, postale su ustvari i glavni su razlog što je naš grad dobio još jednu sportašicu. Sendi Štrbac je spas ili rješenje pro... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
742

(PROMO) "ZAŽELI I TI BITI JEDNA OD NJIH" Zaposlenici i korisnici aktivni na "Sajmu cvijeća"

„Sajam cvijeća“, ugledna lipička višegodišnja dvodnevna manifestacija, ove je godine u lipičkom perivoju održana 18. i 19. svibnja , a članovi projektnog tima iskoristili su priliku te se kroz natjeca... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
703

DJEČJI VRTIĆ "MASLAČAK" Upisano 65 djece

U razdoblju od 6. do 31. svibnja, koliko su trajale prijave za upis u Dječji vrtić „Maslačak“, primljeno je svih 65 djece čiji su roditelji predali zahtjeve, rekla nam je Višnja Klobučar, ravnateljica... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
734

GRADSKA TRŽNICA PAKRAC Sutra tehnički pregled poljoprivrednih prskalica, u srijedu tržni dan

Povodom blagdana Tijelova (20. lipnja) tržni dan na pakračkoj tržnici umjesto četvrtka bit će održan u srijedu, 19. lipnja, obavijestio nas je Alen Stipić, voditelj Gradske tržnice Pakrac. Dan ranije,... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1079

90 GODINA KUD-A "SELJAČKA SLOGA" PREKOPAKRA Rođendansko slavlje uz ples, pjesme i tambure

Smotrom folklora i mimohodom ulicama Prekopakre te nastupom domaćih i gostujućih KUD-ova jučer je održano središnje obilježavanje ove visoke obljetnice rada  i djelovanja prekopakranske „Seljačke slog... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
843

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 100 GODINA HAJDUKA Sat vremena emocija i ponosa

Nakon promocije knjige „100 godina NK Hajduk Pakrac“ te otvaranja izložbenog postava u četvrtak 13. lipnja, program obilježavanja stote godišnjice nogometnog kluba „Hajduk“ Pakrac završen je 15. lipnj... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
759

90. OBLJETNICA KUD-A "SELJAČKA SLOGA" Promocijom i izložbom započelo obilježavanje

„Ovom brošurom želimo nastaviti tradiciju ostavljanja pisane riječi o našim aktivnostima, ali i o bogatoj povijesti. „Sloga“ je važan dio mog života, s njom živim od svoje mladosti. Moj pokretač i živ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
745

PLESNI KLUB "DOLCE" Plesnom čarolijom obilježili završetak plesne sezone

Tradicionalna završna priredba Plesnog kluba „Dolce“ jučer navečer ispunila je kino dvoranu Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ roditeljima, bakama i djedovima koji su došli uživati u programu, a koji ... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 65
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić