Pakrački motocrosisti su u tri lipanjska vikenda vozili čak tri utrke, do kojih dvije za prvenstvo RH skupivši poprilično bodova, ali i ozljeda što govori dovoljno koliko je ovaj sport zahtjevan.

U Kozarevcu (općina Kloštar Podravski) 2. lipnja nastupili su juniori Stefan Lenče u klasi MX50, Noa Polenus u kladi MX65, zauzevši četvrto, odnosno treće mjesto.

Od seniora su nastupili Josip Tessari u klasi B-250, Matija Tessari i Luka Papak u klasi MX-2 plasiravši se na sedmo i osmo mjesto. Luka Papak se još uvijek oporavljao od ozljede ruke zadobivenih na pakračkoj utrci pa je nastupio sa dosta opreza stigavši na cilj zadnji.

Tjedan dana poslije vozilo se u Rakovom Potoku. Matija Tessari se već na treningu nezgodno ozlijedio, te je nakon ukazane liječničke pomoći morao odustati od natjecanja. Stefan Lenče je  zauzeo je 4. mjesto, Noa Polenus  šesto.

Posljednjeg vikenda se vozilo Jastrebarskom, a odličan drugi je bio  Stefan Lenče. Josip  Tessari je bio šesti, a većina ostalih nije vozila zbog ranije zadobivenih ozljeda.

Nakon pet utrka koje se boduju za prvenstvo Hrvatske u juniorskoj konkurenciji MK Pakrac je u konkurenciji devet klubova četvrti, kod seniora u konkurenciji 16 klubova je peti, a u ukupnom poretku u konkurenciji 18 klubova osmi.

Pojedinačno kod juniora u klasi MX50 Stefan Lenče je u konkurenciji pet vozača treći, Noa Polenus u klasi MX65 je u konkurenciji sedam vozača treći. Kod  seniora u klasi B-250 Josip Tessari je u konkurenciji 27 vozača peti. U Klasi MX2 u konkurenciji 15 vozača Luka Papak je osmi, a Matija Tessari 10. U konkurenciji MX Open Igor Ermakora je u konkurenciji 13 vozača osmi.

Sljedeća utrka je 25. lipnja u Zaboku.