Gradska knjižnica Pakrac, Muzej grada Pakraca i Osnovna glazbena škola Pakrac tijekom srpnja organizirali su ljetni program za osnovnoškolce koji se sastoji od niza edukativnih i zabavnih aktivnosti kojima žele obogatiti slobodno ljetno vrijeme najmlađih sugrađana. Za aktivnosti koje će se odvijati naizmjenično u prostoru knjižnice, muzeja i glazbene škole Ministarstvo kulture izdvojilo je 4.000 kuna dok je Grad Pakrac osigurao 5.000 kuna.

Program započinje u ponedjeljak, 1. srpnja, obilaskom starog grada Pakraca i mjesta na kojem se trenutno obavljaju arheološka istraživanja gdje će najmlađi moći saznati sve o nalazištu starog grada, ali i upoznati vrijednu ekipu arheologa. Program će trajati sve do 25. srpnja, a kako su nam rekli organizatori, aktivnosti za djecu su raznovrsne pa svatko može pronaći nešto za sebe, a mogu se uključiti i roditelji.

Tako će primjerice, svakog utorka u Gradskoj knjižnici Pakrac s početkom u 11 sati biti organizirane pričaonice s radionicama za najmlađe dok će svake srijede na istom mjestu s početkom u 11 sati biti organizirana „filmska srijeda“ gdje će najmlađi moći pogledati neke od popularnih animiranih filmova. Uz različite gastro, foto, video i druge radionice, obilaske i igraonice, mali sugrađani koji ne idu u glazbenu školu imat će priliku 4. srpnja s početkom u 11 sati u glazbenoj školi sudjelovati na interaktivnoj slušaonici i instrumentalnoj radionici, a dobre glazbe neće nedostajati i za nešto starije kada će 18. srpnja nakon kulturnog piknika i radionice izrade čokolade biti organizirana „Zvjezdana svirka“ u dvorištu kurije Janković s početkom u 21 sat gdje će za odličnu glazbu biti zaduženi Josip Knežević Nesho i Ivana Parag.

„S programom „Coolturnog ljeta“ krenuli smo prošle godine koji se pokazao izvrsno posjećenim što nam je bila dodatna motivacija da ga ove godine obogatimo i ponudimo djeci kvalitetne sadržaje. Želja nam je da djeca kroz igru i neformalni oblik druženja usvajaju kreativne sadržaje i istovremeno uče, a time naše kulturne ustanove za njih postaju mjesta gdje će se vraćati i posjećivati“, rekla je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca.

Istaknula je da će sličan program biti nastavljen i u kolovozu o čemu ćemo na vrijeme najaviti i putem našeg portala.

 

-