Tradicionalni malonogometni turniru u Pakracu je otkazan! Kako doznajemo od Denisa Relote, tajnika Sportske zajednice Grada Pakraca, organizatora turnira, razlog otkazivanja su tek dvije prijavljene ekipe (po jedna domaća i „sa strane“) do kraja prijavnog roka koji je istekao danas u 12 sati.

Koji su točno razlozi što će Pakračani ovogodišnje ljetne večeri umjesto na „Partizanu“ provoditi kod kuće - teško je reći. Je li to nagrada pobjedniku turnira, koja je nešto manja nego prošle godine (10 umjesto prošlogodišnjih 14 tisuća)? Termin igranja (lipanj) koji je uvijek otprilike isti? Možda slabo odrađen marketing prema vanjskim ekipama?

Relota tvrdi da je turnir kvalitetno izreklamiran, osim preko naših lokalnih portala, informacija je na vrijeme puštena i preko požeškog Sportala te Radio Daruvara. Glavni problem vidi u nezainteresiranosti domaćih ekipa koje su trebale činiti temelj turnira kao i ranijih godina. Ove godine je s pakračko-lipičkog područja, na kojemu egzistira sedam nogometnih klubova, prijavljena samo jedna (Elite Academy) koja u sastavu ima tek nekolicinu mlađih seniora pakračkog „Hajduka“. Gdje su ostali Hajdukovci, gdje su Lipičani, Požežani, Daruvarčani, Novljani, ekipe iz Kutine, Garešnice, BiH…?

Na ova pitanja treba što prije pronaći odgovor da se dogodine ne bi ponovila ova.