Izgradnja Poduzetničkog inkubatora Lipik je završena. Ugovor za izvođenje radova s izvođačem Maksim 4 potpisan je u lipnju 2018. godine, a vrijednost izgradnje je 18.487.466,48 kuna. Navedeni iznos sufinanciran je s 94,14% iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., odnosno iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Novi objekt koji krasi Poduzetničku zonu Lipik II sastoji se od 6 proizvodnih jedinica, od kojih je jedna opremljena s 10 box ureda. Objekt je kompletno uređen i potpuno opremljen, uz neophodne električne instalacije, opremljen je klima uređajima, grijanjem, komunikacijskim ormarima, rekuperacijom zraka. Uz uvažavanje energetske učinkovitosti, svaka proizvodna jedinica raspolaže i solarnim panelima za grijanje tople potrošne vode te potpore grijanju.

Svaki proizvodni prostor raspolaže ženskim i muškim garderobama, sanitarnim čvorovima i čajnom kuhinjom.

Gradsko vijeće Grada Lipika uskoro će donijeti odluku o korištenju prostora Poduzetničkog inkubatora Lipik gdje će se posebne povlastice dati poduzetnicima početnicima, ženama poduzetnicama te poduzetnicima s posebnim statusom.

Projekt traje do 1. kolovoza 2019. godine te će se u nadolazećem razdoblju opremiti namještajem i informatičkom opremom. Uz moderan i kvalitetan prostor, za poduzetnike će biti i osigurane inovativne usluge kao što su usluge off inkubacije, usluge predinkubacije i mentorstva, konzultantske usluge te administrativne usluge i korištenje sale za sastanke/računalne učionice.

PROJEKT JE FINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ

Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost Grada Lipika