Izgradnja Poduzetničkog inkubatora Lipik je završena. Ugovor za izvođenje radova s izvođačem Maksim 4 potpisan je u lipnju 2018. godine, a vrijednost izgradnje je 18.487.466,48 kuna. Navedeni iznos sufinanciran je s 94,14% iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., odnosno iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Novi objekt koji krasi Poduzetničku zonu Lipik II sastoji se od 6 proizvodnih jedinica, od kojih je jedna opremljena s 10 box ureda. Objekt je kompletno uređen i potpuno opremljen, uz neophodne električne instalacije, opremljen je klima uređajima, grijanjem, komunikacijskim ormarima, rekuperacijom zraka. Uz uvažavanje energetske učinkovitosti, svaka proizvodna jedinica raspolaže i solarnim panelima za grijanje tople potrošne vode te potpore grijanju.

Svaki proizvodni prostor raspolaže ženskim i muškim garderobama, sanitarnim čvorovima i čajnom kuhinjom.

Gradsko vijeće Grada Lipika uskoro će donijeti odluku o korištenju prostora Poduzetničkog inkubatora Lipik gdje će se posebne povlastice dati poduzetnicima početnicima, ženama poduzetnicama te poduzetnicima s posebnim statusom.

Projekt traje do 1. kolovoza 2019. godine te će se u nadolazećem razdoblju opremiti namještajem i informatičkom opremom. Uz moderan i kvalitetan prostor, za poduzetnike će biti i osigurane inovativne usluge kao što su usluge off inkubacije, usluge predinkubacije i mentorstva, konzultantske usluge te administrativne usluge i korištenje sale za sastanke/računalne učionice.

PROJEKT JE FINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ

Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost Grada Lipika

 

 

 

OGLAS B1

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

14778