„Sajam cvijeća“, ugledna lipička višegodišnja dvodnevna manifestacija, ove je godine u lipičkom perivoju održana 18. i 19. svibnja , a članovi projektnog tima iskoristili su priliku te se kroz natjecanje uređenja okućnice svojim sugrađanima predstavili program projekta „Zaželi i ti biti jedna od njih“.

Iako rezultat nije bio u prvom planu, osvojeno je visoko treće mjesto koje je tim vrjednije znamo li da su mu pridonijeli i sami korisnici ovog socijalnog programa na način da su posudili vlastite starine i tako nagrađenoj okućnici usadili potreban dah prošlosti.

Osim natjecateljskog karaktera, sajam je poslužio i društvenom momentu jer su se druženjem, međusobnom komunikacijom i interakcijom dodatno produbili ionako odlični međuljudski odnosi unutar tima. Nisu zanemareni niti potencijalno novi korisnici koji su mogli poslušati iskustva i dobiti informaciju iz prve ruke od dosadašnjih, koji već primaju uslugu potpore i podrške kroz program „Zaželi…“. Svi oni kojima se svidjelo što su čuli i potreban im je ovaj hvalevrijedan program mogli su tijekom dva sajamska dana ispuniti i prijavni obrazac.

Koliko je „Sajam cvijeća“ bio koristan i u službi naših zaposlenika i korisnika, govori  i činjenica da su pojedine žene po prvi puta imale priliku sudjelovati na manifestaciji u organizaciji Grada Lipika, dodatno se socijalizirati, ali i osjećati se korisnim članom ekipe. Sve one uložile su i vrijeme i trud zbog čega im se ovim putem još jednom od srca zahvaljujemo.