U novoj pedagoškoj godini Osnovna glazbena škola Pakrac nakon drugog upisnog roka imat će 12 novih učenika, a ove godine učenici imaju priliku učiti i novi instrument, violončelo, za što je pakračka glazbena škola dobila suglasnost od Ministarstva.

U odnosu na prošlu godinu, u ovoj ustanovi broj upisane djece je u okviru lanjskih brojki, a prvašići su najveći interes iskazali za učenje klavira gdje je upisano pet učenika, tri  učenika će od jeseni učiti flautu, te po jedan učenik upisao je violu, gitaru, harmoniku i tamburu. Iduće godine predškolski solfeggio pohađat će sedamanest učenika dok je četvero najmlađih upisalo glazbeni vrtić, a osim slobodnih desetak mjesta u glazbenom vrtiću, po tri slobodna mjesta su ostala na harmonici, klarinetu i klaviru te dva mjesta za violončelo.

„Ove godine želja nam je upisati jednog do dva učenika na violončelo, a tada bismo mogli oformiti i sastav gudača. Stoga i ovim putem pozivam potencijalne učenike na učenje ovog instrumenta koje smo već u našoj školi nabavili tako da roditelji ne moraju o tome voditi brigu“, rekla je Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac.

Istaknula je kako će zaposlenici škole pokušati među najmlađima potaknuti interes za glazbene programe tako da će upisi na preostala mjesta trajati do sredine rujna, pa 12 novoupisane djece nije konačna brojka.

U sljedećoj školskoj godini u ovoj ustanovi će se školovati oko stotinjak djece i mladih što je s obzirom na broj učitelja uobičajena brojka svake godine.