Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 565. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati:

PRIČA S NASLOVNE STRANE: OBLJETNICE HAJDUKA I SELJAČKE SLOGE

Samo kvaliteta osigurava dugovječnost

Drugi vikend lipnja obilježile su dvije za Pakrac značajne obljetnice: Nogometni klub “Hajduk“, najstarija pakračka sportska udruga, obilježio je sto godina djelovanja, Kulturno umjetničko društvo „Seljačka sloga“ Prekopakra, najstariji pakrački KUD, obilježio je 90 godina postojanja. Osim što je Pakračanima i Prekopakranima pruženo niz različitih zabavnih sadržaja, bila je to prilika da se tiskanim materijalima i filmom vratimo u povijest i sjetimo se generacije koje su desetljećima doprinosili sportskom i kulturnom, a time i društvenom životu grada, ali se i priznanjima odužimo za njihov doprinos. Istovremeno je to bila prilika da ugostimo brojne sportske i folkloraške djelatnike iz okruženja. Pišu: Iva Milinčević i Dinko Kliček

INTERVJU: MR. DAVOR HUŠKA, POMOĆNIK MINISTRICE 

Sve manje u politici, sve više u znanosti, ali o odlasku iz Pakraca ne razmišljam

Više je razloga za razgovor s mr. Davorom Huškom, pomoćnikom ministrice regionalnog razvoja i fondova EU. Pakrac je od tog Ministarstva unazad pola godine dobio dva povlaštena statusa: jedan se odnosi na brdsko-planinsko područje, a drugi na činjenicu da je  uvršten u projekt revitalizacije malih gradova stradalih u ratu. Stoga smo ga pitali što nam oni konkretno donose i kakve su šanse za dodatna sredstva iz Projekta Slavonije i fondova EU. No razgovarali smo i o činjenici da je postao predavač na fakultetu, da je pred završetkom doktorskog studija koji će mu donijeti i titulu doktora znanosti, ali i o mogućnosti skorog umirovljenja u politici i odlaska iz Pakraca. Razgovarao:  Darko Baronica

LJUDI I DOGAĐAJI: 8. MULTIPAK U PAKRACU

Još brojnija i raznolikija manifestacija

„Multipak je otvoren“, zajednički su povikali 31. svibnja, petog dana njegovog održavanja  organizatori Božidar Savi, Jelena Hihlik, Monika Lucić Fider i kao predstavnica pokrovitelja  Grada Pakraca gradonačelnica Anamarija Blažević na popodnevnoj službenoj ceremoniji otvorenja održanoj u kuriji Janković, mjestu većina događanja ovogodišnjeg 8. Multipaka.

GRADSKO VIJEĆE PAKRAC: Osnovana Gospodarska zona „Pakrac 1“

RADOVI NA TRGU: Prvi vidljivi rezultati

IZBORI ZA EU: 30 posto izašlih najčešće zaokruživalo HDZ;

KONSTITUIRANA VIJEĆA NACIONALNIH MANJINA: Sva tri nova predsjednika

DVD PAKRAC: Stigla dva nova vozila

IZGRADNJA DOMA OBRTNIKA: Useljenje očekuju iduće godine

U ZAGREBAČKOM HNK: Održana praizvedba filma o evakuaciji pakračke psihijatrije

VOZAČI, OPREZ “KOD ANČIĆA”: Brzina, pojas, mobitel – nemoguće sakriti prekršaj

POVJERENSTVO ZA PREVENCIJU: Djecu čuvati od automobila i mobitela

KRISTINA ZEDNIK U ULOZI FRANJE ŠAFRANEKA U MJUZIKLU: Na pozornicu samo amaterski

 NK HAJDUK: Pobjeda za kraj, dogodine novi rang

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama:  MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Matije Gupca, Prekopakra), KTC, TO KRNDIJA.