Internetskim prijavama u srijedu 26. lipnja u cijeloj Hrvatskoj započinje postupak upisa u srednje škole koji će trajati sve do 19. srpnja. U Srednjoj školi Pakrac je 120 slobodnih mjesta  za buduće srednjoškolce.

U odnosu na lanjsku upisnu kvotu za četverogodišnja zanimanja nema promjena: upisivat će se po jedan razred s 20 mjesta u opću gimnaziju, fizioterapeutske i građevinske tehničare te dva odjeljenja s po 20 mjesta medicinskih sestara/tehničara. Među trogodišnjim zanimanjima u odnosu na prošlogodišnji program je novost da će ove godine izostati fasaderi (lani tri učenika), a vraćaju se stolari za koje je predviđeno sedam  mjesta, a u istom kombiniranom odjeljenju ima još mjesta za sedam soboslikara-ličioca i šest zidara.

Lani su na prvom upisnom roku bila popunjena sva četverogodišnja zanimanja, osim građevinskih tehničara, dok je u trogodišnjim zanimanjima bilo mjesta kod svih i na jesenskom roku.

Osim za školske programe Srednja škola Pakrac raspisat će natječaj i za 20 ženskih i osam muških mjesta  u učeničkom domu.