Virtualni arhiv Pakračkog lista

Veljača 2018

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 82 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
6

MLADI I DOMOVINSKI RAT Objava nagrađenih radova Elene Lenče i Lare Štimac

Na Večeri domoljubne pjesme, poezije i proze, održanoj 26. veljače u pakračkoj gradskoj vijećnici, povodom obilježavanja 27. obljetnice početka Domovinskog rata u RH, dodjeljene su i nagrade učenicima... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
7

FUTSAL DINAMO U PAKRACU Ove godine gostuju tri kategorije Zagrepčana

Malonogometaši Dinama će i ove godine uveličati program obilježavanja obljetnice početka Domovinskog rata, koji se od 28. veljače do 4. ožujka održava u Pakracu.  Osim seniorske ekipe koja je u Pakrac... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
9

27. GODIŠNJICA POČETKA DOMOVINSKOG RATA Izložba ratnih fotografija i gitaristički koncert

Povodom obilježavanja 1. ožujka - početka Domovinskog rata u četvrtak će u prostoru Muzeja Grada Pakraca biti svečano otvorena izložba fotografija Mladena Genca "RATNI FOTO ZAPISI". "Izložbu organizir... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
9

VEČER DOMOLJUBNE PJESME, POEZIJE I PROZE Nagrade Eleni Lenče i Lari Štimac

 U organizaciji Udruge policije branitelja Pakraca i Lipika, Grada Pakraca, Gradske knjižnice i OGŠ Pakrac, jučer u večernjim satima u Gradskoj vijećnici održana je Večer domoljubne pjesme poezije i p... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
8

UNATOČ SNIJEGU I NISKIM TEMPERATURAMA Život se odvija normalno

Unatoč niskim temperaturama i nešto većim količinama svježeg snijega život u Pakracu jutros nije stao, a odstupanja od neuobičajenog dnevnog ritma odnosi se samo na činjenicu da autobus koji ujutro vo... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1

[PROMO] Znameniti Pakračanin grof Julije Janković inspiracija za pivo GROF

Na današnji dan prije 198 godina, 26. veljače 1820. u Pakracu je rođen Julije Janković, istaknuti političar, veliki župan Požeške županije i saborski zastupnik koji se zalagao za hrvatske interese i r... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
6

GRADSKA UPRAVA Ponovljen kandidacijski postupak za Savjet mladih

Radi nedovoljnog interesa i premalo prijavljenih kandidata Odbor za izbor i imenovanja, Gradskog vijeća Grada Pakraca, donio je odluku o ponavljanju Javnog poziva za isticanje kandidata za izbor člano... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
8

TZ POZIVA IZLAGAČE Sajam udruga 17. ožujka – prijave do 12. ožujka

  U sklopu obilježavanja Dana Grada Pakraca i ove godine održat će se tradicionalni Sajam koji je prilika svim kreativnim udrugama da predstave rad i izlože svoje proizvode. Sajam će biti održan pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2

SKUPŠTINA NK SLAVONIJE Klubu potrebno više mladih i sponzora

Pokrenuti rad s mladima i privući više sponzora, zadatak je koji su si u plan rada za ovu godinu stavili članovi NK Slavonije Prekopakre na jučerašnjoj skupštini Kluba što je održana u klupskim prosto... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2

KUGLANJE - SVE TRI LIGE Papuk i Banovac se spašavaju

Pobjedama u 14. kolu Papuk i Slavonski banovac su četiri kola prije kraja osigurali mirniji nastavak natjecanja u borbi za opstanak u 3. HKL, a Lipik 1974 će imati zbog jučerašnjeg poraza na svom tere... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2

SJEDNICA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA Malo o aktivnostima, malo o željama za budućnost…

Nakon rekapitulacije prošlogodišnjih djelovanja i događanja, kao najznačajnija akcija Dječjeg gradskog vijeća Grada Pakraca istaknuto je sudjelovanje u humanitarnoj akciji u okviru Tjedna Solidarnosti... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
8

LOCAL STORY: MARTINA SVJETLIČIĆ BRTAN Lijepa snaša s našeg salaša

„Dijete, nema tamo tvojih vršnjaka. Istom si dvanaestu navršila, što bi tamo s nama odraslima? Probaj pronaći nešto drugo, nije ti tamo mjesto“. Tako ili nešto slično, srećom, nije izgovorio sedam god... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
8

VODE LIPIK Poziv korisnicima: Zaštitite instalacije od smrzavanja

Iz tvrtke Vode Lipik pozivaju korisnike da ulože dodatan trud u zaštiti interne instalacije od smrzavanja kako bi izbjegli dodatne troškove i štetu na objektima. http://vode-lipik.hr/zastita-interne-i... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2

IZBORI U ŽUPANIJSKOM HDZ-u Dr. Željko Glavić novi predsjednik

Nakon pola godine Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije ponovo ima redovno izabranog predsjednika. To je dr. sc. Željko Glavić, u Pakracu poznatiji kao  rav... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
9

Godišnja skupština Društva Mađara Pakrac

U subotu u 18 sati u prostoru Gradske vijećnice održana je godišnja skupština Društva Mađara Pakrac gdje je okupljenom članstvu izvještaj o radu u minuloj 2017 godini podnio predsjednik Društva Josip ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2

MINISTARSTVO KULTURE ODOBRILO 2,5 MILIJUNA KUNA Dobra godina za pakračku kulturu

Ministarstvo kulture će uložiti na područje Pakraca u 2018. godini u različite kulturne programe i programe održavanje kulturne baštine oko 2,5 milijuna kuna, rezultati su to natječaja objavljeni jese... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2

OBILJEŽAVANJE 27. GODIŠNJICE POČETKA DOMOVINSKOG RATA

Večer domoljubne pjesme, poezije i proze koja će uz sudjelovanje OGŠ Pakrac, Tamburaškog orkestra Pakrac, naklade Despot Infinitis iz Zagreba, te pakračkih i lipičkih osnovaca biti održana 26. veljače... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2

LRA PODUZETNIČKI CENTAR PAKRAC POZIVA POLJOPRIVREDNIKE Uključite se u Program ruralnog razvoja

  Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ruralnom razvoju i ribarstvu je krajem siječnja objavila plan natječaja za 2018. godinu. Tijekom godine će se za provedbu mjera iz Programa ruralnog razvoj pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
8

SKUPŠTINA NK "CROATIA" D. OBRIJEŽ Najvažnije sačuvati drugoligaški status

Najvažnije je u tekućoj sezoni osiguranti opstanak u 2. ŽNL, a ostale aktivnosti na uređenju okoliša ili radova na klupskim prostorijama bit će odrađene sukladno mogućnostima, zaključeno je na skupšti... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2

HČZ PAKRAC – LIPIK: OKRUGLI STOL U PAKRACU Najavljena monografija o pakračkom i zapadno-slavonskom ratištu

Dugo najavljivani okrugli stol s namjerom utvrđivanja ratnih događanja 1991. god. u Pakracu i ostatku  zapadno-slavonskog ratišta održan je jučer u gradskoj vijećnici, u organizaciji udruge Hrvatski č... pročitaj..

Sport
Pakrački List
6

PRVENSTVO RH U KUGLANJU ZA KADETE Pakračankama brončana medalja

  Ženska kadetska ekipa (mlađe od 14 godina)  „Slavonskog banovca“ osvojila je treće mjesto na državnom prvenstvu u kuglanju što je održano prošlog vikenda u Novskoj. One su u konkurenciji šest e pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
4

SKUPŠTINA UDRUGE UDOVICA POGINULIH BRANITELJA Članstvo starije, aktivnosti manje

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Pakrac-Lipik ima 27 članova, ali im je problem starost članstva. Stoga je i aktivnosti iz godine u godinu sve manje. No unatoč tome sudjeluju... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
6

PRIJAM KOD GRADONAČELNICE - Maturanti spontano i o budućim planovima

U opuštenoj atmosferi uz razgovor o budućim planovima protekao je jučerašnji prijam u gradskoj vijećnici maturanata gimnazije kod pakračke gradonačelnice Anamarije Blažević upriličen u povodu njihovog... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2

DANAS U PRODAJI Novi broj “Pakračkog lista”

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 549. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: MINISTARSTVO KULTURE ODOBRILO  2,5 MIL... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
9

PROJEKT ZAŽELI - Od 1. ožujka među korisnicima

Od 1. ožujka nakon više mjeseci priprema zaživjet će projekt „Ja sam žena, a ne broj“ iz programa „Zaželi“. To znači da će toga dana na posao doći 30 žena, odabranih temeljem javnog natječaja između 5... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
6

ČASNIČKI ZBOR PAKRAC-LIPIK - Okrugli stol o zapadno-slavonskom ratištu

Dugo najavljivani okrugli stol s namjerom utvrđivanje ratnih događanja 1991. god. u Pakracu i ostatku zapadno-slavonskom ratištu napokon je sazvan za subotu 24. veljače s početkom u 10 sati u gradskoj... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
8

11. tjedan psihologije – Predavanje na temu „Tko su daroviti?“

  Jučer s početkom u 17 sati u Gradskoj knjižnici održano je prvo od dva predviđena predavanja u okviru obilježavanja  11. tjedna psihologije koji se već dug niz godina u Hrvatskoj obilježava  ti pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
7

JAVNA TRIBINA ‘Niste sami. Milion potpisa za raznolikost u Evropi’

U suradnji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca i Srpskog narodnog vijeća iz Zagreba, koji je ujedno kooridinator ove inicijative za RH, u četvrtak (22. veljače) će u kancelariji Vijeća, u z... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
7

VIRTUALNI ŽENSKI PC & GRAD PAKRAC Dvanaest besplatnih edukacija za postojeće i buduće poduzetnike

„Odlučio sam napraviti vlastitu poduzetničku priču u Hrvatskoj, a izazove i neprilike na koje sam nailazio u svojim počecima uspio sam nadvladati zahvaljujući informacijama i znanju usvojenom upravo n... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
7

2. ZIMSKI KUP Nadmoćnost Obriježana u seniorskim kategorijama

Drugi zimski Kup vatrogasne zajednice područja Pakrac i Lipik održan je jučer u pakračkoj školskoj dvorani i okupio je 18 ekipa raspoređenih u 5 kategorija. Svoju sposobnost što bržeg i točnijeg barat... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 82
OGLAS B1
OGLAS B2