Virtualni arhiv Pakračkog lista

Veljača 2018

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 82 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
817

MLADI I DOMOVINSKI RAT Objava nagrađenih radova Elene Lenče i Lare Štimac

Na Večeri domoljubne pjesme, poezije i proze, održanoj 26. veljače u pakračkoj gradskoj vijećnici, povodom obilježavanja 27. obljetnice početka Domovinskog rata u RH, dodjeljene su i nagrade učenicima... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
784

FUTSAL DINAMO U PAKRACU Ove godine gostuju tri kategorije Zagrepčana

Malonogometaši Dinama će i ove godine uveličati program obilježavanja obljetnice početka Domovinskog rata, koji se od 28. veljače do 4. ožujka održava u Pakracu.  Osim seniorske ekipe koja je u Pakrac... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
830

27. GODIŠNJICA POČETKA DOMOVINSKOG RATA Izložba ratnih fotografija i gitaristički koncert

Povodom obilježavanja 1. ožujka - početka Domovinskog rata u četvrtak će u prostoru Muzeja Grada Pakraca biti svečano otvorena izložba fotografija Mladena Genca "RATNI FOTO ZAPISI". "Izložbu organizir... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1140

VEČER DOMOLJUBNE PJESME, POEZIJE I PROZE Nagrade Eleni Lenče i Lari Štimac

 U organizaciji Udruge policije branitelja Pakraca i Lipika, Grada Pakraca, Gradske knjižnice i OGŠ Pakrac, jučer u večernjim satima u Gradskoj vijećnici održana je Večer domoljubne pjesme poezije i p... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
980

UNATOČ SNIJEGU I NISKIM TEMPERATURAMA Život se odvija normalno

Unatoč niskim temperaturama i nešto većim količinama svježeg snijega život u Pakracu jutros nije stao, a odstupanja od neuobičajenog dnevnog ritma odnosi se samo na činjenicu da autobus koji ujutro vo... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
966

[PROMO] Znameniti Pakračanin grof Julije Janković inspiracija za pivo GROF

Na današnji dan prije 198 godina, 26. veljače 1820. u Pakracu je rođen Julije Janković, istaknuti političar, veliki župan Požeške županije i saborski zastupnik koji se zalagao za hrvatske interese i r... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
751

GRADSKA UPRAVA Ponovljen kandidacijski postupak za Savjet mladih

Radi nedovoljnog interesa i premalo prijavljenih kandidata Odbor za izbor i imenovanja, Gradskog vijeća Grada Pakraca, donio je odluku o ponavljanju Javnog poziva za isticanje kandidata za izbor člano... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
781

TZ POZIVA IZLAGAČE Sajam udruga 17. ožujka – prijave do 12. ožujka

  U sklopu obilježavanja Dana Grada Pakraca i ove godine održat će se tradicionalni Sajam koji je prilika svim kreativnim udrugama da predstave rad i izlože svoje proizvode. Sajam će biti održan pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
827

SKUPŠTINA NK SLAVONIJE Klubu potrebno više mladih i sponzora

Pokrenuti rad s mladima i privući više sponzora, zadatak je koji su si u plan rada za ovu godinu stavili članovi NK Slavonije Prekopakre na jučerašnjoj skupštini Kluba što je održana u klupskim prosto... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
873

KUGLANJE - SVE TRI LIGE Papuk i Banovac se spašavaju

Pobjedama u 14. kolu Papuk i Slavonski banovac su četiri kola prije kraja osigurali mirniji nastavak natjecanja u borbi za opstanak u 3. HKL, a Lipik 1974 će imati zbog jučerašnjeg poraza na svom tere... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
768

SJEDNICA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA Malo o aktivnostima, malo o željama za budućnost…

Nakon rekapitulacije prošlogodišnjih djelovanja i događanja, kao najznačajnija akcija Dječjeg gradskog vijeća Grada Pakraca istaknuto je sudjelovanje u humanitarnoj akciji u okviru Tjedna Solidarnosti... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1490

LOCAL STORY: MARTINA SVJETLIČIĆ BRTAN Lijepa snaša s našeg salaša

„Dijete, nema tamo tvojih vršnjaka. Istom si dvanaestu navršila, što bi tamo s nama odraslima? Probaj pronaći nešto drugo, nije ti tamo mjesto“. Tako ili nešto slično, srećom, nije izgovorio sedam god... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
783

VODE LIPIK Poziv korisnicima: Zaštitite instalacije od smrzavanja

Iz tvrtke Vode Lipik pozivaju korisnike da ulože dodatan trud u zaštiti interne instalacije od smrzavanja kako bi izbjegli dodatne troškove i štetu na objektima. http://vode-lipik.hr/zastita-interne-i... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
902

IZBORI U ŽUPANIJSKOM HDZ-u Dr. Željko Glavić novi predsjednik

Nakon pola godine Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije ponovo ima redovno izabranog predsjednika. To je dr. sc. Željko Glavić, u Pakracu poznatiji kao  rav... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
804

Godišnja skupština Društva Mađara Pakrac

U subotu u 18 sati u prostoru Gradske vijećnice održana je godišnja skupština Društva Mađara Pakrac gdje je okupljenom članstvu izvještaj o radu u minuloj 2017 godini podnio predsjednik Društva Josip ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
866

MINISTARSTVO KULTURE ODOBRILO 2,5 MILIJUNA KUNA Dobra godina za pakračku kulturu

Ministarstvo kulture će uložiti na područje Pakraca u 2018. godini u različite kulturne programe i programe održavanje kulturne baštine oko 2,5 milijuna kuna, rezultati su to natječaja objavljeni jese... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
821

OBILJEŽAVANJE 27. GODIŠNJICE POČETKA DOMOVINSKOG RATA

Večer domoljubne pjesme, poezije i proze koja će uz sudjelovanje OGŠ Pakrac, Tamburaškog orkestra Pakrac, naklade Despot Infinitis iz Zagreba, te pakračkih i lipičkih osnovaca biti održana 26. veljače... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
751

LRA PODUZETNIČKI CENTAR PAKRAC POZIVA POLJOPRIVREDNIKE Uključite se u Program ruralnog razvoja

  Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ruralnom razvoju i ribarstvu je krajem siječnja objavila plan natječaja za 2018. godinu. Tijekom godine će se za provedbu mjera iz Programa ruralnog razvoj pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
785

SKUPŠTINA NK "CROATIA" D. OBRIJEŽ Najvažnije sačuvati drugoligaški status

Najvažnije je u tekućoj sezoni osiguranti opstanak u 2. ŽNL, a ostale aktivnosti na uređenju okoliša ili radova na klupskim prostorijama bit će odrađene sukladno mogućnostima, zaključeno je na skupšti... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
975

HČZ PAKRAC – LIPIK: OKRUGLI STOL U PAKRACU Najavljena monografija o pakračkom i zapadno-slavonskom ratištu

Dugo najavljivani okrugli stol s namjerom utvrđivanja ratnih događanja 1991. god. u Pakracu i ostatku  zapadno-slavonskog ratišta održan je jučer u gradskoj vijećnici, u organizaciji udruge Hrvatski č... pročitaj..

Sport
Pakrački List
1034

PRVENSTVO RH U KUGLANJU ZA KADETE Pakračankama brončana medalja

  Ženska kadetska ekipa (mlađe od 14 godina)  „Slavonskog banovca“ osvojila je treće mjesto na državnom prvenstvu u kuglanju što je održano prošlog vikenda u Novskoj. One su u konkurenciji šest e pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
815

SKUPŠTINA UDRUGE UDOVICA POGINULIH BRANITELJA Članstvo starije, aktivnosti manje

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Pakrac-Lipik ima 27 članova, ali im je problem starost članstva. Stoga je i aktivnosti iz godine u godinu sve manje. No unatoč tome sudjeluju... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1163

PRIJAM KOD GRADONAČELNICE - Maturanti spontano i o budućim planovima

U opuštenoj atmosferi uz razgovor o budućim planovima protekao je jučerašnji prijam u gradskoj vijećnici maturanata gimnazije kod pakračke gradonačelnice Anamarije Blažević upriličen u povodu njihovog... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
778

DANAS U PRODAJI Novi broj “Pakračkog lista”

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 549. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: MINISTARSTVO KULTURE ODOBRILO  2,5 MIL... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
817

PROJEKT ZAŽELI - Od 1. ožujka među korisnicima

Od 1. ožujka nakon više mjeseci priprema zaživjet će projekt „Ja sam žena, a ne broj“ iz programa „Zaželi“. To znači da će toga dana na posao doći 30 žena, odabranih temeljem javnog natječaja između 5... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
792

ČASNIČKI ZBOR PAKRAC-LIPIK - Okrugli stol o zapadno-slavonskom ratištu

Dugo najavljivani okrugli stol s namjerom utvrđivanje ratnih događanja 1991. god. u Pakracu i ostatku zapadno-slavonskom ratištu napokon je sazvan za subotu 24. veljače s početkom u 10 sati u gradskoj... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
811

11. tjedan psihologije – Predavanje na temu „Tko su daroviti?“

  Jučer s početkom u 17 sati u Gradskoj knjižnici održano je prvo od dva predviđena predavanja u okviru obilježavanja  11. tjedna psihologije koji se već dug niz godina u Hrvatskoj obilježava  ti pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
768

JAVNA TRIBINA ‘Niste sami. Milion potpisa za raznolikost u Evropi’

U suradnji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca i Srpskog narodnog vijeća iz Zagreba, koji je ujedno kooridinator ove inicijative za RH, u četvrtak (22. veljače) će u kancelariji Vijeća, u z... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
747

VIRTUALNI ŽENSKI PC & GRAD PAKRAC Dvanaest besplatnih edukacija za postojeće i buduće poduzetnike

„Odlučio sam napraviti vlastitu poduzetničku priču u Hrvatskoj, a izazove i neprilike na koje sam nailazio u svojim počecima uspio sam nadvladati zahvaljujući informacijama i znanju usvojenom upravo n... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
991

2. ZIMSKI KUP Nadmoćnost Obriježana u seniorskim kategorijama

Drugi zimski Kup vatrogasne zajednice područja Pakrac i Lipik održan je jučer u pakračkoj školskoj dvorani i okupio je 18 ekipa raspoređenih u 5 kategorija. Svoju sposobnost što bržeg i točnijeg barat... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 82