Drugi zimski Kup vatrogasne zajednice područja Pakrac i Lipik održan je jučer u pakračkoj školskoj dvorani i okupio je 18 ekipa raspoređenih u 5 kategorija. Svoju sposobnost što bržeg i točnijeg baratanja opremom natjecatelji su imali priliku demonstrirati na slaganju usisnog voda motorne vatrogasne štrcaljke. Ovo je drugo održavanje ovog natjecanja čime je ostvareno prošlogodišnje nastojanje da se uspostavi ovakvo natjecanje u zimskom periodu kada je zatišje aktivnosti i operativnog djelovanja na pakračko lipičkom području.

Pobjednik 2. Zimskog kupa u kategoriji muških seniori A ekipa je DVD Donja Obrijež, ispred ekipa iz Velikog Banovca i Gaja. U konkurenciji muških seniori B ekipa pobjedu je također odnijela Donja Obrijež, ispred ekipa Pakraca i Antunovca, kao i u konkurenciji ženskih A ekipa ispred ekipe iz Antunovca. Od muške mladeži najbolja je bila ekipa Prekopakre ispred Marinog Sela i Donje Obriježi a ženska mladež iz Antunovca nije imala konkurencije.

Gradonačelnica Anamarija Blažević se zahvalila svima na dolasku i rekla da je dobrovoljno vatrogastvo uvijek bilo pokazatelj onog najboljeg među nama i da smo zato posebno ponosni na vašu organizaciju. Također je rekla da je raduje što se održavaju ovi zimski kupovi, pogotovo u vrijeme kada svi malo zastanemo i odmaramo, i mada je  nedjeljno prijepodne malo teži termin to njihovim aktivnostima daje još veći značaj. Prigodnim riječima okupljene je pozdravio i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, zahvalio se onima koji su svojim djelovanjem i organizacijom proveli ovaj događaj u djelo  i time doprinijeli spremnosti vatrogasaca u ovo zimsko vrijeme. Čestitao je onima koji su pobijedili kao i svima koji su sudjelovali i poželio im da se vide i nagodinu.

Prije samog natjecanja prisutne je pozdravio i Josip Ugrin zapovjednik VZ Požeško-slavonske županije, Tomislav Stokić predsjednik VZ područja Pakrac-Lipik i Ilija Turković st. Predsjednik DVD-a Pakrac.